Hon blir ny kultur- och bibliotekschef i Skellefteå

Anna Lindahl har utsetts till ny kultur- och bibliotekschef i Skellefteå kommun.
– Jag har alltid haft ett stort intresse för konst, kultur och litteratur och det är en fantastisk värld att få kliva in i och försöka utveckla. Men det handlar inte så mycket om vad jag gör, utan vad vi gör och skapar tillsammans, säger Anna.

Sedan två år tillbaka är hon avdelningschef på Luleå tekniska universitet med ansvar för bland annat universitetsbiblioteket och universitetets konstsamling. Slöjd och skapande har alltid varit en del av livet, hon är utbildad lärare inom textilslöjd och ser nu fram emot att få kombinera sina erfarenheter och intressen i en ledarroll.

Porträttbild på Anna Lindahl, ny kultur- och bibliotekschef

Anna Lindahl.

– Det känns som ett väldigt roligt uppdrag att kliva på och jag är väldigt stolt och glad över att ha fått den här rollen och möjligheten. Sedan känns det jättespännande att arbeta inom en politisk organisation, det har jag inte gjort tidigare, säger Anna.

Hon bor idag med sin familj i Södra Sunderbyn utanför Luleå, men om familjen trivs i Skellefteå ser de gärna en framtid i staden som besökts många gånger tidigare.

– Det finns ett otroligt kulturliv här i Skellefteå med fantastiska Sara kulturhus, många jättefina bibliotek och Nordanås fina område med bland annat Handens hus. Det finns mycket spännande att upptäcka och det finns säkert också mycket som jag inte känner till, som medarbetarna får berätta om och visa mig.

Anna tillträder som kultur- och bibliotekschef den 15 november.

– Jag är väldigt glad att Anna sökt sig till Kultur- och fritidsförvaltningen i Skellefteå. Anna har en gedigen chefserfarenhet och en ledarprofil om passar mycket väl in i vår tillitsbaserade verksamhet. Med rötterna i hemslöjden och därtill många år inom universitetsvärlden kommer Anna att tillföra nya kunskaper och nätverk till oss och till kulturen i Skellefteå kommun, säger Ingrid Thylin, förvaltningschef på kultur- och fritidskontoret.

Relaterat:

Senast uppdaterad: