Föreningsnytt oktober 2023

Här kan du läsa en tillgänglig version av föreningsnytt som är ett nyhetsbrev som går ut en gång i månaden riktat till föreningar.

Hej alla föreningar,

I oktobers nyhetsbrev informerar vi bland annat om vilka bidrag och stöd som finns för din förening och vilka datum som gäller för att söka dem. Dessutom kan du läsa protokoll från fritidsnämnden och kulturnämnden och du får ta del av nyheter, tips till din förening och mycket mer.

Föreningsnytt kommer nästa gång i december.

Bidrag att söka för 2023

Det finns många bidrag för er som förening att söka, allt från övergripande bidrag till mer specifika beroende på vilken förening det är och vad man utövar. Här har vi samlat bidrag som föreningar kan söka till. Här kan du se från och med vilket datum du kan söka bidragen. Glöm inte att kolla sista ansökningsdag så att ni inte missar något bidrag.
Bidragen är sorterade på slutdatum av bidraget.

Läs mer om vilka bidrag som är aktuella och de som du söker löpande under 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökningar hittar du i de flesta fall i Interbook GO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om bidragen i fritidsnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om bidragen i kulturnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lokala utvecklingsinsater - Stöd till utvecklingsinsatser på landsbygden

Lokala utvecklingsinsatser är ett enkelt sätt att få fart på utvecklingen. Nyhet för hösten är mindre projekt kan få bidrag upp till 200 000 kronor. Senast datum är förlängt till 30 november den här omgången

Läs mer om lokala utvecklingsinsatser

Glöm inte att söka skötselbidrag för friluftslivet 2023!

Skötselbidrag söks senast mellan 1 augusti och 31 oktober. Investeringsbidrag för friluftsliv kan ni söka löpande under året. En möjlighet för just er förening att utveckla friluftsmiljöer i din närmiljö.

Sök skötselbidrag och investeringsbidrag friluftsliv i Interbook GO Länk till annan webbplats.

Läs mer om skötselbidrag och investeringsbidrag friluftsliv i fritidsnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats.

Kommunalt aktivitetsstöd idrottsföreningar våren 2023

Så här blev fördelningen för våren 2023: 9,81 per deltagartillfälle.

Läs mer om kommunalt aktivitetsstöd idrottsföreningar

Kommunalt aktivitetsstöd funktionsnedsättningsföreningar våren 2023

Så här blev fördelningen för våren 2023:
82,73 kronor per aktivitet och 10,04 per deltagartillfälle.

Läs mer om kommunalt aktivitetsstöd funktionsnedsättningsföreningar

Kommunalt aktivitetsstöd övriga ungdomsföreningar våren 2023

Så här blev fördelningen för våren 2023:
151 kronor per aktivitet och 19 kronor per deltagartillfälle.

Läs mer om kommunalt aktivitetsstöd övriga ungdomsföreningar

Hej Förening!

Kryssarklubb som fyller 100 år

Tommy Lindmark, ordförande i Svenska Kryssarklubbens Bottenvikskrets, befinner sig vid havet för att planera en ommålning av en fastighet på en ö utanför Skelleftehamn. Solen skiner, det är stilla i viken och känslan av sommar dröjer sig kvar när han tar sig tid att svara på frågor om föreningen som i år fyller ett helt sekel.

Läs mer Länk till annan webbplats.

Aktuellt

Årshjul/kalender för föreningen

Med hjälp av ett årshjul kan du som förening få bättre översikt över kommande händelser. Det hjälper föreningen/styrelsen att strukturera arbetet och inte missa viktiga uppgifter. I årshjulet ska alla viktiga händelser som årsmöte, bidragsansökningar, anmälningstider, styrelsemöten och andra saker läggas in. Ni kan/bör även sätta ansvarig för de olika händelserna. Varje förening är unik så ni måste skapa detta årshjul själv som förening. När den väl är gjord så är det lätt att uppdatera nästa år.

Fördelar med ett årshjul
Alla viktiga händelser under året finns nedskrivna. Styrelsen (och övriga medlemmar) har koll på vad som händer under året. Är uppgifterna nedskrivna blir de inte lika personbundna. Underlättar överlämning till ny styrelse/ledamöter. Det är lätt att skapa sig en helhetsbild över året.

Här hittar du de kommunala bidragen och datum Länk till annan webbplats.

Vitbergsterrängen - populärt område för olika former av idrotts- och friluftsaktiviteter

För att skapa bättre information om arrangemang i området vädjar vi att föreningslivet och andra aktörer anmäler sin händelse så den blir synlig i en kalender. Det kan röra sig om tävlingar, träningstävlingar, event med mera. Det ökar möjligheten att undvika krockar. Föreningar och aktörer kan själva använda kalendern när aktiviteter och arrangemang ska planeras.

OBS! Föreningen bokar inte aktuellt område, utan informerar bara andra föreningar och allmänhet att det händer något i terrängen just det datumet. Allt för att förbättra information om vad som händer i fina Vitbergsområdet och möjliggöra dialog mellan föreningar och andra aktörer.

Anmäl föreningens arrangemang/tävling eller händelse till lokalbokningen

Här hittar du kalender med schemaöversikt för anläggningar och lokale Länk till annan webbplats.

Fototävlingen ”Vandringsbilden” är nu över

Kultur- och fritidskontoret vill tacka er alla som skapat magi med era alster. Bilder som visar den mångfald av idéer och upplägg på vad en bild kan innehålla. Vi hoppas att dessa foton (58 stycken) kan inspirera andra att upptäcka den fina natur som finns bakom knuten. Vinnarna kommer att kontaktas personligen under oktober månad.

Läs mer om vandringsbilden, vandringsleder och promenader här Länk till annan webbplats.

Welcome house

Welcome house Skellefteå är en mötes- och informationsplats för nya och gamla invånare i Skellefteå, men också en funktion där potentiella inflyttare kan vända sig med sina frågor. Vi har inflyttarcoach och jobbcoach som kan guida potentiella inflyttare inför flytten via våra E-tjänster såsom inflyttarguiden och mötesbokningskalender samt träffa nyinflyttade på plats. Welcome house ligger på Stadshusets entreplan bredvid receptionen.

Välkommen till Fritidsbanken och Kulturbanken på Nordanå!

Har du frågor om det här så kan du ringa Verksamhetsmobil: 073-801 50 26.

Läs mer om Fritidsbanken Länk till annan webbplats.

Läs mer om Kulturbanken Länk till annan webbplats.

Tipsa om ert evenemang!

Har ni som förening något evenemang som ni önskar att nå ut med lite bredare än via era egna kanaler? Skicka in ett tips till Visit Skellefteå och deras evenemangskalender. Evenemanget kommer även att visas på www.skelleftea.se/invanare.

Fyll i formuläret som du hittar via länken nedan och skicka sedan in tipset.

Skicka in ditt tips om evenemang till Visit Skellefteå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningsnytt – vill fler personer få föreningsnytt i föreningen?

Vi skickar föreningsnytt till föreningens epost. Den som tar emot föreningsnytt ska skicka det vidare till fler personer i föreningen. Personer kan själva också prenumerera på föreningsnytt.

Klicka här för att anmäla dig till föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Uppdatera föreningsuppgifterna årligen i Interbook GO

Föreningen ska uppdatera kontakt- och styrelseuppgifter årligen i Interbook GO för att söka och få utbetalt bidrag från kultur- och fritidskontoret. Viktigt att ni uppdaterar föreningens epostadress så att information kommer fram till föreningen.
Medlemsuppgiften ska årligen vara uppdaterad av funktionsnedsättningsföreningar 15 februari, idrottsföreningar och ungdomsföreningar 1 maj. Viktigt att föreningar uppdaterar föreningsuppgifterna så att vi har ett uppdaterat föreningsregister så att medborgare och andra kan hitta aktuella uppgifter på föreningar. Styrelseuppgifterna ska årligen uppdateras för att beviljade bidrag ska kunna utbetalas.
Logga in i Interbook GO och uppdatera uppgifterna Länk till annan webbplats.

Tips till din förening

Har du frågor eller funderingar om din förening, fritidsfrågor, kulturfrågor och bidragsfrågor med mera så kontakta kundtjänst 0910-73 50 00 så hänvisar de till rätt handläggare.

Vill du prenumerera på Föreningsnytt eller tipsa någon annan?

Klicka här för att anmäla dig till Föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Relaterat:

Senast uppdaterad: