Årets ungdomsledare och årets idrottsstipendiat utsedda av fritidsnämnden

Fritidsnämnden beslutade den 16 november att utse årets mottagare av ungdomsledarstipendiet och idrottsstipendiet. De två som tar emot priserna är Maria Nilsson, Friluftsfrämjandet och Elin Henriksson, Skellefteå skidklubb.

Fritidsnämnden tilldelar Maria Nilsson, Friluftsfrämjandet, årets ungdomsledarstipendium. Maria får stipendiet med motiveringen att hon är en engagerad och passionerad ledare med en önskan att utveckla andra och få fler att upptäcka friluftslivet i Skellefteå. Hon har också drivit utveckling av Friluftsfrämjandets verksamhetsutbud att omfatta ett flertal aktiviteter för såväl barn som ungdomar och äldre.

Årets Idrottstipendium

Elin Henriksson, Skellefteå skidklubb tilldelas årets Idrottstipendium. Elin tog guld på junior-SM på såväl 5 km klassiskt som i stafetten. Elin är var också uttagen att representera Sverige vid junior-VM i Kanada 2023. Hon är också en lagspelare med stort hjärta för sina kompisar i skidklubben.

- Det var ett kärt besvär att få möjligheten att få välja bland alla fantastiska nominerade, men en enig fritidsnämnd landade i att Maria Nilsson från Friluftsfrämjandet får 2023 ungdomsledarstipendium och Elin Henriksson från Skellefteå skidklubb får 2023 års idrottsstipendium. Vi är imponerade av deras engagemang och driv, säger Marie Bergslycka (V), ordförande i fritidsnämnden.

Fakta

Syftet med idrottsstipendiet är att uppmärksamma och stimulera talangfulla enskilda idrottsutövare eller idrottsföreningar. Syftet med ledarstipendiet är att uppmärksamma och stimulera engagerade ledare i en förening oavsett inriktning.

Stipendierna är på 15 000 kronor var och överlämnas och betalas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 28 november.

Relaterat:

Senast uppdaterad: