Tillbaka till sökresultatet

Behandlingsassistent med socionomexamen

Individ- och familjeomsorg

Om arbetsplatsen

Skellefteå kommun driver ett boende för ensamkommande flyktingbarn/ungdomar i åldrarna 13 -17 år utan legal vårdnadshavare i Sverige. Huvudman för verksamheten är Individ och familjeomsorgen, Barn- och ungdomsenheten. Vi söker två behandlingsassistenter med socionomexamen till Klockarhöjden som är ett HVB-boende för ensamkommande barn/ungdomar. Klockarhöjden är ett blandboende vilket innebär att ungdomarna kan vara asylsökande, ha permanent uppehållstillstånd eller vara kvotflykting. I verksamheterna jobbar det 8 st behandlingsassistenter med olika ansvarsområden och en enhetschef. Verksamheten är bemannad dygnet runt vilket innebär att alla i personalgruppen även är schemalagda dygnet runt.

Arbetsuppgifter

Vi ska från första stund arbeta för att de ensamkommande barnen/ungdomarna får en så god introduktion och integration i det svenska samhället som möjligt. Utifrån ett individanpassat salutogent- lösningsfokuserat arbetssätt kommer du vara ett vuxenstöd till barnen/ungdomarna i vardagen. Detta innebär att du är engagerad i alla delar som finns i boendet. Det strukturerade arbetet utgår från genomförandeplanens insatser. Det kan exempelvis vara att introducera barnet/ungdomen i det nya landet, medverka i att skapa en självständig och meningsfull fritid, ge barnet/ungdomen redskap för att hantera sin livssituation etc. Som behandlingsassistent kommer du också att medverka i social planering samt ha kontakt gentemot exempelvis skola, föreningsliv, socialtjänst, god man med flera. Arbetet innefattar ett stort eget ansvar, flexibilitet och kräver ett relationsskapande arbetssätt. Arbetet innebär att du går på schema med obekväma arbetstider.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen och gärna med erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Du balanserar föräldrarollens omtanke och fostran utifrån ett individanpassat salutogent/lösningsfokuserat arbetssätt samt möter och vägleder dem i livets olika faser. Vi ser gärna att du är idérik och driftig. Du är flexibel och kan arbeta i grupp såväl som självständigt samt kunna fatta beslut i pressade situationer. Du ska ha en personlig mognad och känna starkt engagemang, vara professionell och lyhörd. Du ansvarar för dokumentation dvs veckosammanfattningar, genomförandeplaner och uppföljningar; -i kontaktmannatrissen vara drivande i arbetet med insatserna utifrån genomförandeplanen - ha dialog och kontakt med ansvarig socialsekreterare B-Körkort och utdrag från belastnings- och misstankeregistret för HVB är ett krav.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Datum för tillträde saknas
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-05-27
Referensnummer:
C137827/2023
Ansök Här

Kontakt

Nasser Nuru
Enhetschef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Ann-Britt Lundgren
0910-73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se