Tillbaka till sökresultatet

HR-specialist, Utbildningsförvaltningen

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Nu förstärker vi vårt team med en HR-specialist som vill vara med och göra skillnad i en kommun med stark tillväxt och snabb utveckling. Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Vill du hänga med? Som HR-specialist på förvaltningen utbildning och arbetsmarknad får du möjlighet att arbeta nära och stödja en verksamhet som varje dag arbetar för att kvalitetssäkra barns och elevers rätt till utveckling och lärande. Vi erbjuder dig ett stimulerande, självständigt arbete med stort eget ansvar och en arbetsplats med kompetenta och trevliga kollegor. Hos oss får du möjlighet att bli en del av en HR-avdelning under utveckling där verksamhetens behov står i centrum. Utbildning och arbetsmarknad är en av Skellefteå kommuns största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare inom förskola, grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och arbetsmarknad. HR-avdelningen inom förvaltningen består av enheten för verksamhetsnära HR-stöd och enheten för central bemanning. Avdelningen leds av en HR-chef och inom det verksamhetsnära HR-stödet arbetar åtta HR-specialister och en HR-controller. HR-avdelningens uppdrag är att företräda kommunens personalpolitik och vi arbetar för att ge stöd och råd till förvaltningens chefer inom samtliga HR-processer men med fokus på arbetsmiljö, kompetensförsörjning och lönebildning. Urval kan komma att ske löpande, vänta inte med din ansökan!

Arbetsuppgifter

I arbetet ger du ett professionellt och coachande stöd till verksamhetens chefer i det löpande HR-arbetet med till exempel personärenden, arbetsmiljöarbete, rehabilitering och löneöversyn. Du har ett omväxlande uppdrag med arbetsuppgifter som spänner över hela HR-området. Du blir en nära samarbetspartner till respektive ledning kring deras strategiska aktiviteter. Utöver chefsstödet kommer du tillsammans med dina kollegor att driva utvecklingsarbeten inom den egna förvaltningen samt kontinuerligt utveckla processer och rutiner i syfte att utgöra ett effektivt stöd till verksamheten. Du kan även komma att få ansvar för ett specialistområde och ibland delta i kommunövergripande HR-projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med HR-inriktning eller annan högskoleutbildning som vi bedömer relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av praktiskt personalarbete och chefsstöd. Som person är du systematisk och välorganiserad samt har förmåga att planera ditt eget arbete på ett effektivt sätt. Du blir motiverad av att få saker gjorda samt har förmåga att ställa om och anpassa dig efter ändrade omständigheter. Att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer till andra är för dig en självklarhet, liksom att ta till dig och dela med dig av kunskap till andra. För att lyckas i det här behöver du vara en positiv, driven och utvecklingsinriktad person. Vi sätter stort värde på din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer både med verksamhetsrepresentanter samt med kollegor inom HR-funktionen och andra stödfunktioner.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde efter överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-3-24
Referensnummer:
C123804/2023
Ansök Här

Kontakt

Sophia Abrahamsson
HR-chef
0910 - 73 50 00
Mimmi Leandersson
Rekryteringskonsult
0910 - 73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: