Tillbaka till sökresultatet

Rektor Lejonström anpassad grundskola

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. På avdelning grundskola arbetar vi aktivt med att kvalitetssäkra barns rätt till utveckling och lärande, utifrån ett likvärdigt perspektiv för hela Skellefteå kommun. Inom avdelning grundskola har vi en ledningsstruktur som består av tretton rektorsområden som delas in i fem samarbetsteam. Varje rektorsområde har en rektor och alla områden har en eller flera biträdande rektorer. Detta skapar förutsättningar för goda samarbeten både i det lokala rektorsområdet samt i samarbetsteamen. Som ledare i Skellefteå kommun har du en viktig roll i en organisation där vi arbetar på invånarnas uppdrag. Här jobbar vi mest av allt för andra och även för varandra. Vi söker en rektor till Lejonströms anpassade grundskola, som vill bidra till framtidens skola. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som rektor ansvarar du för enhetens elever, personal och ekonomi samt för att enhetens verksamhet följs upp och utvärderas. Resultaten ska ge underlag för förnyelse och förbättringar i syfte att öka måluppfyllelse. Som rektor ansvarar du för att undersöka och följa upp i vilken grad eleverna når målen och vid behov göra verksamhetsförändringar. Rektor är alltid ansvarig för verksamheten vid sin enhet och dess resultat, men kan delegera arbetsuppgifter till medarbetare och/eller biträdande rektor. Vilka arbetsuppgifter som delegeras bedöms utifrån förutsättningarna för respektive rektor och följer delegationerna i skollag, skolförordning samt det kommunala chefskapet. Som rektor för Lejonströms anpassade grundskola arbetar du i team tillsammans med en biträdande rektor och grundskolans skolledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk insikt och har erfarenhet av arbete som chef och skolledare. Du är väl förtrogen med läroplan, skollag och andra styrdokument. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer samt om du har en slutförd rektorsutbildning. Har du tidigare erfarenhet av arbete i verksamhet för elever med intellektuell funktionsnedsättning ser vi det som meriterande. Du är en engagerad ledare som nått framgång i att ta en verksamhet från ett läge till ett annat. Att skapa förtroende faller sig naturligt för dig och i din kommunikation kan du anpassa budskap efter målgruppens förutsättningar. Du är modig, stabil och van att prioritera för att nå såväl kortsiktiga som långsiktiga mål. För att arbeta som rektor krävs en pedagogisk högskoleutbildning samt att du gått, går eller är beredd att påbörja rektorsprogrammet inom ett år från det att du anställts.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
2023-08-01
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-4-1
Referensnummer:
C127565/2023
Ansök Här

Kontakt

Henrik Bolin
Avdelningschef
0910 - 73 50 00
Elin Björkman
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00

Övrig information

--

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: