Tillbaka till sökresultatet

Enhetschef, Kulturskolan

Kultur- och fritidskontoret

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till ett rikt och meningsfullt fritidsliv för barn och unga? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på Kultur- och fritidskontoret! Vi söker en engagerad enhetschef till Kulturskolan i Skellefteå. Kulturskolan i Skellefteå är en sammanhållen kulturskola som ger barn och unga möjlighet att lära, utöva och uppleva olika kulturuttryck. Vi verkar för ett öppet samhälle genom delaktighet, gemenskap och integration. Kulturskolan erbjuder kurser inom olika konstformer. Det innebär allt från dans, musik, media och teater till kurser och aktiviteter inom andra konstuttryck så som slöjd eller berättande.

Arbetsuppgifter

Som chef i Skellefteå kommun har du en viktig roll i en organisation där vi arbetar på invånarnas uppdrag. Det är en speciell utmaning som kräver både långsiktighet och förmågan att göra skillnad här och nu. Du är underställd avdelningschef och har personal-, verksamhets- och budgetansvar. Tillsammans med enhetschefskollega ansvarar du för att verksamheten bedrivs med hög kvalitet. Genom en entusiasmerande dialog visar du vägen som leder mot kulturnämndens mål och ambitioner. Du förväntas vara med och påverka kulturskolans framtid och dess strategiska vägval. Som enhetschef omges du av flera stödfunktioner inom bland annat rekrytering, ekonomi och HR. De underlättar och stödjer ditt administrativa arbete och fungerar även som kompetensstöd. Utöver det har du möjlighet att ta stöd av andra chefer inom kommunen. Tillsammans hjälps vi åt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har chefs- eller ledarerfarenhet och det är önskvärt om du har en högskoleexamen, till exempel inom ledarskap eller pedagogik, alternativt drivit och lett utvecklingsarbeten på ett framgångsrikt sätt. Du har ett närvarande och tillitsbaserat ledarskap med förmågan att stimulera, engagera och motivera medarbetare till förnyelse och utveckling genom att vara ett gott föredöme, ge stöd och uppmuntra till delaktighet och kreativitet. Du är en lagspelare och trivs med att ha ett nära samarbete med dina kollegor samtidigt som du är trygg i att ta egna beslut och initiativ när situationen så kräver. Du är kommunikativ med en förmåga att skapa förtroendefulla relationer och samarbeten. Vi tror också att du besitter en nyfikenhet och kunskap om vad digitala verktyg kan bidra med och koppla det mot vad som är relevant för Kulturskolans målgrupp. Självklart förutsätter vi att du har ett intresse för kultur och kulturliv samt att du har en underliggande drivkraft att skapa en Kulturskola för alla. Stort vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. För att arbeta inom Kulturskolans verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. (Utdrag för arbete inom skola eller förskola, 442.5) Du beställer själv utdraget hos polisen på polisen.se. Utdraget är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Utdraget ska visas upp vid en eventuell intervju. För detta jobb krävs B-körkort.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Snarast enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-05-29
Referensnummer:
C140186/2023
Ansök Här

Kontakt

Åsa Grundberg
HR-partner, Rekryteringscenter
0910-73 50 00
Susanne Sinclair
Avdelningschef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Nina Thunebro
Sveriges skolledare
0910-73 50 00

Övrig information

Kultur- och fritidskontoret arbetar för att anläggningar, friluftsliv, fritidsgårdar, föreningsstöd, campingar och kultur- och biblioteksverksamhet ska fungera så bra som möjligt för alla som bor och verkar i hela Skellefteå. Verksamheten drivs hållbart och jämställt med fokus på hälsa, livsmiljö och samverkan. Vi har riktigt höga ambitioner och ska vara ledande inom vårt område. Bland annat utifrån syftet att bidra till att unga människor stannar kvar i eller flyttar till kommunen. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se