Tillbaka till sökresultatet

Resurspersonal inom förskola, fritidshem, lokalvård och måltid

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Vi söker resurspersonal som vill vara en del av utvecklingen av framtidens arbetssätt inom Skellefteå kommun! Skellefteå befinner sig i en extraordinär samhällsomvandling och växer som aldrig förr. För att våra verksamheter inom förskole- och fritidsverksamheter, lokalvård och måltid ska fortsätta vara i framkant behöver vi inom bara några år bli ännu fler medarbetare och samarbeta över förvaltningsgränserna. Dina insatser kommer att betyda något varje dag och du blir en värdefull del i framtidens Skellefteå. Hösten 2022 startade vi ett antal pilotprojekt som vi nu fortsätter utveckla inom några av Skellefteå kommuns områden. Projektet handlar om att samarbeta mellan olika avdelningar; förskola, grundskola, måltid och städ. I verksamheterna arbetar idag bland annat pedagogisk personal, lokalvårdare, kockar och restaurangbiträden. De mindre enheterna har vissa utmaningar med personalplanering samt prioritering av arbetsuppgifter som faller utanför de olika verksamheternas kärnuppdrag. För att kunna möta de gemensamma behov som finns inom avdelningarna har vi nu utvecklat en ny kombinerad tjänst. Just nu har vi möjlighet att erbjuda tjänster i Boliden, Jörn, Lövånger, Bureå, Burträsk, Bygdsiljum, Bodbysund, Kågedalen samt Skelleftehamn/Yttre Ursviken.

Arbetsuppgifter

Som resurspersonal kan du välja mellan två olika inriktningar: -Inriktning ett är för dig som är intresserad av att arbeta inom åtminstone två av avdelningarna förskola, grundskola, måltid eller städ. -Inriktning två är en kombinerad roll som kan liknas vid ett värdskap på förskola/grundskola med varierande arbetsuppgifter. Rollen är professionskompletterande, vilket innebär ett nära samarbete med olika professioner från flera avdelningar. I den kombinerade rollen innebär värdskapet att ha en helhetssyn, där du bland annat är den som förbereder för utevistelse och ställer i ordning inför måltid. Tillsammans med förskole- och fritidspersonal kommer du att vara delaktig i det pedagogiska arbetet med barnen i fokus. Inom städ kommer du att utföra lokalvård med god kvalitet enligt gällande städrutiner och inom måltidsenheten kommer du att ha arbetsuppgifter som måltidsservering och andra uppgifter som utförs i samband med de olika måltider som serveras under dagen. Anställningen inleds med en introduktion till de olika verksamheternas uppdrag och arbetsuppgifter och du som medarbetare ska få förutsättningar att kunna arbeta aktivt med verksamhetens värdegrund och likabehandlingsplan. Som anställd inom förskola och skola är du en förebild för barnen när det gäller mänskliga rättigheter, jämställdhet och respekt för varandras olikheter. Ständig utveckling av verksamheten är viktigt för oss, och där är du med och påverkar. Projektet pågår under sex månader och under den tiden har du kontinuerlig kontakt med en kompetenskoordinator som också är en del av projektet. Du arbetar tillsammans med koordinatorn fram en individuell utvecklingsplan som ni utvärderar tillsammans under anställningens gång. Målet är att du, efter att ha provat på de olika yrkesområdena, ska få möjlighet att direkt gå vidare till förlängning eller gå vidare till kommunens egna utbildningsprogram inom ett av områdena.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill prova på att arbeta med olika arbetsuppgifter under en och samma arbetsdag och som är nyfiken på att lära dig mer om de olika verksamheter som erbjuds i förskolan, grundskola, måltidsverksamhet samt lokalvård. Tjänsten kan även vara en möjlighet att prova arbeta inom dessa områden som erfarenhet inför val av studier. Tjänsten ställer inga krav på tidigare erfarenhet eller utbildning, men det är meriterande om du har utbildning på gymnasienivå eller om du tidigare har arbetat med service, livsmedelshantering eller inom förskola eller skola. Du kommunicerar väl på svenska men utrymme att kombinera tjänsten med till exempel SFI eller andra studier i svenska kan ges vid särskild överenskommelse. Som person är du flexibel, initiativtagande och noggrann. Du är uppmärksam och vänlig i ditt bemötande samt vill främja barns utveckling och lärande. Du är även självständig, lyhörd, har en god samarbetsförmåga och tar ansvar för dina uppgifter. Tjänsten kan innebära viss dokumentation och kommunikation genom digitala verktyg, så vi ser gärna att du även har grundläggande IT-kunskaper. Personer som i sitt arbete kommer att befinna sig inom förskola, fritidshem eller grundskola ska lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Du kan beställa utdraget redan nu. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Projektet pågår i 6 månader. Målet är att du efter projektet ska erbjudas vidare anställning. Tillträde sker 9/10 eller 6/11 med löpande tillsättning.
Antal tjänster
15

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-10-02
Referensnummer:
C153906/2023
Ansök Här

Kontakt

Josef Hedlund
HR-partner, inriktning rekrytering
0910 - 73 50 00
Petra Pyhälä
Kompetenskoordinator
0910 - 73 50 00
Malin Lidén
Kompetenskoordinator
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Tobias Holmberg
Vision
0910 - 73 50 00
Kommunal Skellefteå
010 - 442 96 77
skelleftea.vasterbotten@kommunal.se

Övrig information

Projektet är ett samarbete mellan de två förvaltningarna Utbildning och arbetsmarknad samt Support och lokaler. Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och tre gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se