Tillbaka till sökresultatet

Barnskötare till Gomorronsols förskola

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Välkommen att bli en viktig roll i Gomorronsols förskolas fortsatta utveckling! Vi söker just nu Barnskötare till förskoleavdelningen Humlan med inriktning mot särskilt språkstöd, här går barnen integrerade i en mindre grupp med högre personaltäthet. Humlan är en av sex avdelningar på Gomorronsols förskola. Utgångspunkten för verksamheten är skollagen och läroplanen för förskola med fokus på tydliggörande pedagogik samt att språkstimulans integreras medvetet i vardagen. Lärmiljön är anpassad och den fysiska lärmiljön är tydliggjord. Personalen arbetar med ett medvetet förhållningssätt utifrån ett helhetsperspektiv på utveckling av barnens förmågor där kommunikationsförmåga och språkliga färdigheter är viktiga delar för att kunna ge barnen förutsättningar för att förmedla sig till omgivningen genom talat språk, TAKK- och bildkommunikation.

Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du pedagogisk i barngruppen och på förskolan med läroplanen som utgångspunkt. Arbetslaget skapar tillsammans en god struktur och undervisning för varje barn med fokus att utveckla barnens språkliga och kommunikativa förmåga. Du arbetar aktivt med att utveckla barnens lekförmåga, genom extra stöttning i lek och samspel. Du samverkar med logoped och tillsammans med övriga pedagoger arbetar med att anpassa avdelningens lärmiljö så den upplevs anpassad utifrån aktuell lek och utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare och som med engagemang och nyfikenhet arbetar med barnens utveckling och lärande utifrån förskolans uppdrag. Du vill arbeta med språkutveckling och det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet kring språkstörning och andra utmaningar med t ex koncentration, uppmärksamhet, samspel och/eller impulskontroll. Du har förmåga att använda bildstöd och TAKK. Du skapar trygghet och sätter barnens bästa i fokus. Du är tydlig i din yrkesroll, kan skapa goda relationer och förtroende och är strukturerad men samtidigt handlingskraftig och framåtsträvande.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Datum för tillträde saknas
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-12
Referensnummer:
C142224/2023
Ansök Här

Kontakt

Jenny Lundberg
Rekryteringscenter
0910 -73 50 00
Ulrika Widerlund
Rektor - Anderstorp
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Jeanette Westin
Lärarförbundet
0910-73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och tre gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se