Tillbaka till sökresultatet

Hamnarbetare, Port of Skellefteå

Samhällsbyggnad

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en hamnarbetare som vill vara med på den spännande resan att utveckla Port of Skellefteå till en ledande hamn i norra Sverige. Hamnen ska de närmsta åren investera ca 700 msek för att möta marknadens ökade behov och utvecklas till en toppmodern och hållbar hamn. Vi investerar i en ny kaj, bogserbåt, stickspår, kranar och annan lossningsutrustning. Vi planerar även för nya logistikytor, magasin och andra lagerytor. Hamnen bedriver lastning/lossning och sköter även farleder, assistanser, isbrytning samt annan infrastruktur i hamnområdet. Hamnverksamheten tillhör förvaltningen Samhällsbyggnad, Skellefteå kommun. Samhällsbyggnad ansvarar och samordnar infrastrukturen i det som byggs och underhålls. Skellefteå kommun är inne i en expansiv fas med pågående stadsomvandling och stora investeringar inte minst inom hamnverksamheten. Port of Skellefteå arbetar varje dag för att Skellefteås och regionens näringsliv ska ha förutsättningar för effektiva transportlösningar. Läs mer här: https://portofskelleftea.se/

Arbetsuppgifter

Som hamnarbetare ansvarar du för att underhålla hela hamnområdet. Tillsammans med dina kollegor i hamnen kommer du att köra kran (vikarms- och linkran) och arbeta med underhåll och service av maskiner och kranar. I dina arbetsuppgifter ingår maskinkörning, exempelvis snöröjning, sandning och sopning av kajer och vägar i hamnområdet. En viktig del i arbetet är att planera inför ankommande fartyg så att trossföring, lastning och lossning sker effektivt och säkert. Du kommer att ingå i ett team på sex personer där samarbete, planering och ett säkerhetstänk är viktiga komponenter för att verksamheten ska fungera. Beredskapstjänst förekommer, som innefattar kvälls- och helgarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av verkstadstekniskt arbete eller utbildning inom fordon och transport på minst gymnasienivå. För oss är det inte viktigt hur många års erfarenhet du har. Det viktiga är att du som kran- och maskinförare är trygg i din roll och har en fallenhet för att hantera kranar och maskiner. Du har en god kommunikativ förmåga på svenska samt grundläggande kunskaper i engelska. B-körkort krävs. Det är en fördel om du har C-körkort samt yrkesbevis eller på annat sätt dokumenterad erfarenhet av kran- eller grävmaskinskörning. Det är också meriterande med erfarenhet inom el, hydraulik, mekanik, styrsystem, svets, drift och underhåll. Vi ser gärna att du har erfarenhet som förare av travers, hjullastare eller skogsmaskin. För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att planera och organisera ditt arbete och ha ett helhetstänk med fokus på kostnadseffektivitet och säkerhet. Du hittar snabbt lösningar på uppkomna problem och när det är mycket att göra hanterar du det på ett konstruktivt sätt samt kan ställa om när situationen kräver det. I samarbete med andra är du prestigelös, delar med dig av kunskap och information och håller teamet uppdaterat. Det allra viktigaste för att passa i rollen som hamnarbetare hos oss är att du är alert och har en vilja att lära dig. Välkommen med din ansökan!

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-09-26
Referensnummer:
314908
Ansök Här

Kontakt

Emma Sundelin
Hamnchef, Port of Skelleftea
0910-73 50 00
Dennis Alseryd
Driftledare
0910-73 50 00
Elin Säfvenberg
HR-Partner, rekryteringscenter
0910-73 50 00

Övrig information

Samhällsbyggnad ser till att gator och torg, samhällen och bostadsområden fungerar så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Uppdraget omfattar planering, rådgivning, tillsyn och en hel del långsiktiga utvecklingsfrågor med koppling till fysisk planering, gator och parker, transport och service, räddningstjänst, sotning samt vatten och avfall. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se