Tillbaka till sökresultatet

Familjebehandlare, Klara öppenvård

Individ- och familjeomsorg

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en familjebehandlare som vill ingå i ett arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra men även för varandra. Tillsammans arbetar vi för att andra ska få en vardag som funkar bättre. Varje dag för hela Skellefteå. Klara är Skellefteå kommuns öppenvård för ungdomar. Vår målgrupp är ungdomar i åldern 13-25 år och deras familjer. Klara genomför behandlingsinsatser i öppenvård för ungdomar och deras familjer. Syftet med verksamheten är att stödja och hjälpa unga i vår kommun som har psykosocial problematik, relationsproblem, missbruk eller annan typ av sociala bekymmer.

Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare har du ett varierande uppdrag men tyngdpunkten ligger på familjebehandling i form av samtal med unga och deras familjer. I dagsläget söker vi en familjebehandlare med kompetens och erfarenhet av arbete med ungdomar inom området missbruk/kriminalitet. Arbetet sker utifrån ett systemteoretiskt och kognitivt förhållningssätt och vi strävar efter att skapa egenkraft hos ungdomarna/familjerna. Som anställd ges du även handledning och kompetensutveckling. Arbetet sker i huvudsak i våra lokaler, som är belägna i centrala Skellefteå, men hembesök förekommer också om det bedöms mer lämpligt. Du deltar även vid skolträffar. Våra insatser dokumenteras i genomförandeplan och uppföljning. Samverkan med skolor och regionen sker i många av våra ärenden.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller motsvarande högskoleutbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med ungdomar, både med individuella kontakter och med familjer. Det är en fördel om du har arbetat med ungdomar i missbruk eller kriminalitet tidigare. Det är även meriterande om du har vidareutbildning i socialt behandlingsarbete. I jobbet på Klara är det viktigt att du är trygg i dig själv, är flexibel och har förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du ingår i ett behandlingsteam. För tjänsten krävs B-körkort.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-09-28
Referensnummer:
321007
Ansök Här

Kontakt

Susanna Granlund
Enhetschef IFO
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Eva Book
Akademikerförbundet SSR
0910 - 73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se