Tillbaka till sökresultatet

Kvalitetsledare, systematiskt kvalitetsarbete

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Det händer otroligt mycket i Skellefteå just nu och staden växer sig allt större. I en så expansiv samhällsomvandling genomför förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad ett organisationsbygge på vetenskaplig grund för att ge stöd till medarbetare, rektorer och huvudmannen för att lyckas med sitt uppdrag. Målet är att skapa en organisation som främjar att varje barn, elev och deltagare möts med en god och likvärdig kvalitet på sin utbildningsplats. Detta gör att det knappast funnits en mer spännande tid att arbeta hos oss! Kvalitet och innovation är förvaltningens övergripande funktion med ansvar för att leda, samordna och utveckla digitaliseringsprocessen, innovationsprocessen, kvalitetsprocessen, analysprocessen samt forskningsprocessen. Funktionen består av analytiker, verksamhetscontroller, kvalitetsledare och digitaliseringsutvecklare. Vi söker nu en engagerad kvalitetsledare som vill leda, driva och utveckla det systematiska kvalitetsarbetet för framtidens skola. Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsledare, inriktning systematiskt kvalitetsarbete, ansvarar du för att leda, följa upp och utveckla det systematiska kvalitetsarbetet. Då denna tjänst är centralt placerad ligger tyngdpunkten på huvudmannens behov av att analysera och utveckla utbildningen med utgångspunkt från skollagens krav. Du kommer att processleda kvalitetsprocessen, vilket bland annat innebär planering av innehåll, struktur och material till kvalitetsredovisningar, uppföljning samt genomförande av utredningar och utvärderingar. Du kommer att fungera som en sammanhållande länk som tillsammans med övriga på utbildningskontoret driver på och tar fram underlag till förvaltningens systematiska kvalitetsarbete. Du kommer också att projekt- och processleda olika initiativ kopplat till kvalitetsprocessen och ansvarar för samordning och samarbete med övriga kvalitetsfunktioner inom förvaltningen. För att trivas i denna roll behöver du ha ett särskilt intresse för att utveckla uppföljningsmodeller som leder till utveckling och att underlagen för dessa är inom ramen för det lagstadgade systematiska kvalitetsarbetet på huvudmannanivån samt innovationsledning. Som kvalitetsledare kommer du även att arbeta med att bereda och föredra ärenden i nämnden. I rollen ingår också att omvärldsbevaka och hålla sig uppdaterad gällande nya direktiv, samt relevant och aktuell forskning inom området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Du har några års erfarenhet av att arbeta med kvalitetsfrågor och av att driva processinriktat och systematiskt kvalitetsarbete, gärna inom offentlig sektor. Goda kunskaper om utbildningsväsendets olika verksamhetsformer och styrdokument är meriterande. Du är en van ledare som är trygg med att handleda, driva och leda processer eller projekt med deltagare från olika verksamheter. För att lyckas i rollen som kvalitetsledare behöver du vara skicklig i ditt sätt att kommunicera både i tal och skrift och du kan anpassa ditt budskap efter målgruppens förutsättningar. Det är naturligt för dig att i ditt arbete väga in olika perspektiv och hitta delförklaringar samt förklara hur olika delar hänger ihop och påverkar varandra. För att nå framgång i rollen tror vi att du som person är lyhörd och skapar goda och förtroendefulla relationer runt dig och har lätt för att bygga nätverk för samverkan. Du har förmåga till helhetssyn och att hantera komplexa sammanhang. Du är ihärdig och tar dina uppdrag hela vägen fram till resultat. Ditt förhållningssätt är utforskande och som person är du flexibel och initiativrik. Du kan dessutom självständigt planera och prioritera i ditt uppdrag.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-05-29
Referensnummer:
C139921/2023
Ansök Här

Kontakt

Magdalena Kågström
Chef
0910 - 73 50 00
Lina Stålhös
HR-partner, Rekryteringscenter
0910-73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och tre gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se