Tillbaka till sökresultatet

Familjerättssekreterare

Individ- och familjeomsorg

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en familjerättssekreterare som vill ingå i ett arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra men även för varandra. Tillsammans arbetar vi för att andra ska få en vardag som funkar bättre. Varje dag för hela Skellefteå. Socialkontoret är kommunens största förvaltning. En av förvaltningens avdelningar är individ- och familjeomsorgen som arbetar med stöd till barn, unga och deras familjer. Verksamheten Barn och unga utredning ansvarar bland annat för myndighetsutövning och handläggning av ansökningar och anmälningar gällande barn och unga och deras familjer. I verksamheten ingår även avdelningens enhet för Familjerätt som bland annat erbjuder samarbetssamtal och handlägger utredning avseende vårdnad, boende och umgänge. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Familjerättssekreterare arbetar med samarbetssamtal, rådgivning, myndighetsutövning i form av utredningar i vårdnads-, boende- och umgängesfrågor, vårdnadsöverflyttning samt adoptions- och föräldraskapsutredningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och goda kunskaper i lagstiftning som berör verksamhetsområdet. Du behöver också ha erfarenhet av utredningsarbete samt att möta och vägleda människor i kris. För att lyckas i rollen behöver du ha god initiativ- och samarbetsförmåga eftersom du kommer att möta människor i olika livssituationer och samarbeta med andra instanser. Med fördel har du även en god analytisk förmåga som medför att du kan omsätta abstrakt tänkande till konkret. Du fungerar bra ihop med andra människor och kan anpassa ditt sätt efter vad situationen kräver. Du bidrar med kunskap och erfarenhet samt lyssnar in andra och kan samarbeta med olika typer av personligheter. För att trivas i rollen behöver du vara flexibel och lösningsorienterad och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. B-körkort krävs för tjänsten.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Snarast möjligt efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-09
Referensnummer:
C142045/2023
Ansök Här

Kontakt

Emmeli Zerrander
Enhetschef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Erik Nyström
SSR
0910 - 73 50 00
Hannah Edwall
Vision
0910-73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se