Tillbaka till sökresultatet

Marknadschef

Kommunledningskontoret

Om arbetsplatsen

Vi söker en marknadschef som vill fortsätta framåt! Det händer mycket i Skellefteå. Fler människor ska leva och bo här och just nu pågår arbetet för att möta den utvecklingen. Vi har ett utmanande mål att bli 90 000 invånare och vår vision "En hållbar plats för en bättre vardag" bidrar vi alla till. Skellefteå kommun är mitt i en stor samhällsomvandling. Vi ligger längst fram i den gröna omställningen där bland annat Northvolts batterifabrik byggs. Invånarantalet kommer att behöva växa med 25 procent på bara några år. En stor förflyttning på arbetsmarknaden kommer att ske och hela platsen utmanas på helt nya sätt. Rekryteringsbehoven i norra Sverige är stora. Vi vill att både nya och nuvarande invånare stannar kvar och är stolta över Skellefteå. Avdelningen för Samhällsutveckling samordnar, driver och utvecklar kommunens övergripande strategiska frågor för Skellefteås utveckling. Marknadsenheten består av sex medarbetare som arbetar med platsmarknadsföring och kommunikation av både Skellefteå och Campus Skellefteå. Rollen som marknadschef är underställd kommunens planeringschef. Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsuppgifter

Som marknadschef ansvarar du för att på ett övergripande plan strategiskt planera, samordna och utveckla kommunikationen i linje med den varumärkesplattform som finns. I uppdraget ingår även att utveckla varumärkesplattformen och säkerställa att den långsiktiga strategin baseras på relevanta analyser. Tillsammans med näringslivet, Visit Skellefteå och andra organisationer arbetar du strategiskt, taktiskt och ibland även operativt med kommunikationsfrågor som omfattar platsen Skellefteå. Fokus är att få fler att flytta hit, få fler företag att etablera sig här och att få fler att besöka oss. I samverkan med olika aktörer leder du arbetet med platsmarknadsföring och PR-arbetet lokalt, nationellt och internationellt. Som marknadschef förväntas du vara en bärare och ett föredöme när det kommer till att leda och utveckla uppdraget, de etiska principerna och tillit som ledningsfilosofi. Du är en person som representerar hela platsen Skellefteå både extern och internt och är en aktiv röst i frågor som lyfter Skellefteås utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom marknadsförings- eller kommunikationsområdet samt flera års lämplig arbetslivserfarenhet för uppdraget. Genom din erfarenhet ser vi att du fått gedigna kunskaper kring projektledning och strategisk platsmarknadsföring, alternativt strategiskt varumärkesarbete och kommunikation, på övergripande nivå. För rollen krävs det även att du tidigare haft budget- eller personalansvar. Har du ett samhällsintresse och erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är det meriterande. Du kommunicerar på en professionell nivå på svenska likväl som på engelska och har god vana av att hålla engagerande föredrag. För att lyckas i uppdraget behöver du vara strukturerad, långsiktig, trovärdig och ha lätt för att knyta nya kontakter. Du ser gärna möjligheter och både vågar och vill tänka nytt. Ditt ledarskap kännetecknas av tillit, mod, nytänkande, lyhördhet och tydlighet. Genom din erfarenhet är du trygg i att leda och att samarbeta med många olika människor, företag, akademier och föreningar. Du har en positiv människosyn och förordar öppenhet och transparens. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-05-29
Referensnummer:
C138010/2023
Ansök Här

Kontakt

Gabriella Hahr Werkmäster
Kommunikationschef
0910 - 73 50 00
Isabella Lockner
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00
Lars Hedqvist
Planeringschef
0910 - 73 50 00

Övrig information

Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg. Här ligger ansvaret för en rad övergripande frågor. Det handlar bland annat om kommunikation, personal, ekonomi, planering, samhällsutveckling och näringslivsfrågor. Utöver det ska kommunledningskontoret vara kompetensresurs för kommundirektören, ledningsgruppen, förvaltningschefer och vd:ar för våra kommunägda bolag, så att kommunkoncernen utvecklas utifrån gemensamma visioner, mål och uppdrag. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se