Tillbaka till sökresultatet

Undersköterska, inriktning rehabilitering, Skellefteå korttidscentra

Skellefteå kommun

Om arbetsplatsen

Skellefteå förbereder sig på att växa rejält de närmaste åren. Med fler människor ökar också behovet av god vård, här strävar vi efter att alla ska kunna leva livet, hela livet. Vi söker nu en undersköterska med inriktning rehabilitering. Tjänstgöring sker främst dagtid med viss kvälls- och helgtjänstgöring. Skellefteå Korttidscentra är mer än bara en korttidsverksamhet. De som kommer till oss har ett förändrat vårdbehov, vilket innebär en mer kvalificerad vård och omsorg. Vilket leder till att du som undersköterska har ett nära samarbete med sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut och läkare. Tillsammans utgör ni ett team runt individ och anhöriga. Vid återkommande korttidsvistelse vistas individen periodvis på korttidsplats och däremellan i hemmet. Korttidsvistelse är ett stöd till anhöriga som vårdar sin närstående i hemmet. En av enheterna erbjuder återkommande korttidsvistelse årets alla dagar och en av enheterna erbjuder måndag till fredag, vilket innebär att personal från enheten arbetar som resurs på övriga enheter under helgerna. Skellefteå Korttidscentra har även två enheter med utredningsplatser, vid utredning vistas individen på SKC under en begränsad tid. Utredningsarbetet består av observationer och dokumentation av individens vardagliga liv för att kartlägga eventuellt behov av stöd. Utifrån individens behov tillämpas rehabiliterande åtgärder med målsättningen att individen ska återgå till ordinärt boende. Arbetet på Skellefteå korttidscentra är varierande, utvecklande och du kommer att ges möjlighet att både bredda och växa i din kompetens som undersköterska. Här blir du en del av ett arbetslag där ingen dag är den andra lik och där vi jobbar mest av allt för andra men även för varandra.

Arbetsuppgifter

På Skellefteå korttidscentra har vi ett ständigt inflöde av nya vårdtagare med variation gällande individens behov. Arbetet består utöver omvårdnadsarbete, av utredningar, återkommande korttidsvistelse och palliativ vård i samarbete med rehab- och sjukskötersketeam. Som undersköterska med inriktning rehabilitering kommer du arbeta främst på utredningsenheterna. Du kommer delvis arbeta med sedvanligt omvårdnadsarbete på enheterna samt ha ett utökat ansvar för att säkerställa att hälso- och sjukvårdsuppdrag utförs utifrån plan samt följa upp vid behov. I arbetsuppgifterna ingår planering och genomförande av träningspass på grupp- och individnivå samt observation av olika moment samt att bidra till ett rehabiliterande synsätt i den egna arbetsgruppen. Du kommer även ha ett övergripande ansvar för inskolningar, handleda vikarier och delta på vikarieträffar. På arbetsplatsträffar informera sina kollegor om sitt uppdrag samt dela kunskap inom relevant verksamhetsområde. I rollen kommer du stötta kollegor i bland annat rutiner gällande planeringsprocessen, inskrivningar, sammanställningar och uppföljningar. Uppdraget kan komma att förändras över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska som vill utvecklas inom rollen och söker nya utmaningar inom vård och omsorg. Du har kunskap om demenssjukdomar och hur åldrandet påverkar individer ut ett socialt, psykiskt och fysiskt perspektiv. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg samt rehabiliterande arbete. Det ses även som fördel om du har lämplig vidareutbildning inom området. Du har god vana av dokumentation och journalföring samt trivs med omväxlande arbete och att arbeta i team där vi tillsammans ger stöd till att göra skillnad för människor med förändrad livssituation. Du känner ett engagemang och är professionell samt lyhörd i ditt arbete. Att bemöta andras önskemål och behov med respekt kommer naturligt för dig och du trivs när du får hjälpa andra. Du har lätt att samarbeta med andra samtidigt som du har förmåga att arbeta strategiskt och driva relevanta frågor.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde: snarast efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-05
Referensnummer:
C142593/2023
Ansök Här

Kontakt

Lisa Edberg
Enhetschef, vård och omsorg
0910-73 50 00
Therese Sjöberg
Enhetschef, vård och omsorg
0910-73 50 00
Julia Eriksson
HR-partner, Rekryteringscenter
0910-73 50 00

Övrig information

--

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se