Tillbaka till sökresultatet

Vikarier till gymnasiet och vuxenutbildningen

vikariat skola

Om arbetsplatsen

Vi söker nu vikarier som vill bidra till framtidens gymnasieskola och vuxenutbildningen. Det är ett hedersuppdrag att förbereda elever och vuxna inför deras kliv ut i både vuxen- och arbetslivet. Dina insatser kommer betyda något varje dag. Här jobbar vi mest av allt för andra, men även för varandra och det gemensamma målet med vårt arbete är att skolan ska fungera så bra som möjligt för alla elever.

Arbetsuppgifter

Som vikarierande lärare i gymnasiet utför du förplanerad undervisning för elever i gymnasieklass. Den förplanerade undervisning utgår från skolans styrdokument och utifrån dessa utför du undervisningen för att ge alla elever möjlighet till en så god social och personlig utveckling som möjligt. Samarbete med elever, vårdnadshavare och kollegor är en viktig del av uppdraget. Tillsammans med kollegor arbetar du aktivt med verksamhetens uppdrag och utvecklingsarbete. På VUX och svenska för invandrare möter vi elever på både grundskole- och gymnasienivå i teoretiska ämnen såväl som yrkesutbildningar. Du arbetar med att undervisa eleverna genom antingen närdistans-, distans- eller fjärrundervisning för flexibla studietider. På SFI har vi kontinuerlig antagning vilket ställer stora krav på din förmåga att kunna individualisera undervisningen.

Kvalifikationer

Vi söker personer med olika erfarenheter och bakgrunder. I första hand söker vi dig som är utbildad eller har pågående studier till lärare. Vi söker även dig med annan pedagogisk utbildning eller dig som kanske inte hunnit skaffa dig så mycket erfarenhet, men som lockas av att arbeta med människor. Som person är du engagerad, ansvarstagande och flexibel. Du är duktig på att samarbeta med andra samt kan anpassa ditt arbetssätt till ändrade omständigheter och stötta upp där det behövs i verksamheten. I arbetet är du en trygg vuxenförebild och trivs tillsammans med elever. Du värdesätter olikheter samt välkomnar nytänkande och kreativitet. Du utför ditt arbete på ett förtroendeingivande sätt och har en förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Skellefteå kommun är finsk förvaltningskommun, det är därför meriterande om du kan finska. Kan du dessutom teckenspråk så ser vi det som en tillgång i våra verksamheter.

Anställningen

Omfattning:
Heltid / deltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Datum för tillträde saknas
Antal tjänster
50

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-01-21
Referensnummer:
Omgång 2, 2023
Ansök Här

Kontakt

Anna Evesäter
HR-administratör
0910-73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: http://skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se