Tillbaka till sökresultatet

Skolassistent, Gummarksskolan

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Vi söker en skolassistent som vill vara en del av framtidens skola. Här får du varje dag bidra till alla elevers utveckling mot utbildningens mål och arbeta med att komplettera skolans pedagoger. Här jobbar vi mest av allt för andra, men även för varandra och det gemensamma målet med vårt arbete är att skolan ska fungera så bra som möjligt för alla elever. Gummarksskolan är en F-6 skola med cirka 70 elever. Här arbetar lärare, fritidspedagoger och specialpedagog i nära samarbete. Vi arbetar årskursblandat i åk 2-3 och åk 4-6. Skolan är idylliskt belägen med direkt närhet till skog, åkrar och ängar. I huset finns också förskolan Äventyret som både fritids och skolan samarbetar med. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Vi ser framemot den!

Arbetsuppgifter

Som skolassistent på Gummarksskolan arbetar du med det pedagogiska såväl som det sociala sammanhanget kring eleven. Du skapar goda förutsättningar för lärande utifrån elevens individuella förmåga och samarbetar med till exempel specialpedagog, klasslärare och vårdnadshavare med elevens bästa i fokus. Ditt möte med eleven präglas av kreativitet och engagemang som gör eleven nyfiken och får lust att lära mer. Du är nytänkande och hittar undervisningsmetoder som passar eleven vilket också utvecklar eleven, verksamheten och dig själv. I denna roll på Gummarksskolan kommer du att arbeta i ett tätt samarbete med läraren i förskoleklass för att vara en extra resurs i klassen. Övrig tid kommer du att arbeta på fritids. Som skolassistent förväntas du ha ett aktivt deltagande i det kollegiala lärandet på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. För att lyckas i rollen om skolassistent behöver du kunna använda digitala verktyg i arbetet med elever och i dokumentation. Om du har en genomgången gymnasieutbildning är det meriterande. Som person är du flexibel, ansvarsfull och lyhörd för elevernas behov och samtidigt tydlig, kan sätta gränser samt har en stor portion tålamod. Du har även ett professionellt förhållningssätt, en god initiativförmåga och lätt för att samarbeta med andra. Du kan planera och driva ditt eget arbete. Det är viktigt att du kan kommunicera med både barn och vuxna på ett "okomplicerat sätt". Du som söker är trygg i din yrkesroll, ansvarstagande och lyhörd samt har förmågan att ligga steget före och se och möta varje barns individuella behov och förutsättningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Tillträde 2023-08-07 eller enligt överenskommelse Anställningen är tidsbegränsad men även en tillsvidare anställning kan bli aktuellt.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-3-27
Referensnummer:
C129035/2023
Ansök Här

Kontakt

Jacob Fürstenhoff
Biträdande Rektor
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Kommunal Skellefteå
010 - 442 96 77
skelleftea.vasterbotten@kommunal.se

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: