Tillbaka till sökresultatet

Beredskapssamordnare

Support och lokaler

Om arbetsplatsen

Vi söker en utvecklingsinriktad och driven beredskapssamordnare till säkerhetsenheten som vill vara med och bidra till att stärka kommunens förmåga att förebygga och hantera samhällsstörningar. Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Vi erbjuder ett spännande och varierande arbete. Som beredskapssamordnare är du direkt underställd kommunens säkerhetschef och arbetar kommunövergripande med beredskaps- och säkerhetsfrågor. Du kommer att tillhöra en arbetsgrupp med beredskapssamordnare, dataskyddsombud och informationssäkerhetssamordnare. Arbetet har sin grund i gällande lagkrav samt överenskommelserna mellan staten och kommunerna om krisberedskap och civilt försvar.

Arbetsuppgifter

Som beredskapssamordnare kommer du att bidra i arbetet för att samordna och utveckla Skellefteå kommunkoncerns arbete med krisberedskap, civilt försvar och övrigt säkerhetsarbete. I uppdraget jobbar du med att söka helhetslösningar för kommunens bästa inom området med ett tydligt medborgarfokus och en vilja till utveckling. Du deltar i och leder nätverk och ger stöd och vägledning till kommunens verksamheter. Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att stärka kommunens förmåga att förbereda och hantera samhällsstörningar och kriser. Det innefattar exempelvis arbete med risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering, krisledning samt utbildning och övning. I uppdraget ingår också att arbeta med säkerhetsskydd och civilt försvar. Andra uppgifter inom säkerhetsområdet kan bli aktuellt beroende på din bakgrund och erfarenhet.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning med inriktning mot säkerhet och/eller beredskap eller motsvarande dokumenterad utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med samhällsskydd och beredskap exempelvis med krisledning, risk- och sårbarhetsanalyser eller kontinuitetsplanering. Du har god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift samt kan anpassa kommunikationen utifrån målgrupp och syfte. Som person är du strukturerad och noggrann. Du har förmågan att arbeta självständigt och kan anpassa dig när förutsättningarna ändras. Du är utåtriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Snarast efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-08
Referensnummer:
C141341/2023
Ansök Här

Kontakt

Patrik Moberg
Säkerhetschef
0910 - 73 50 00
Elin Björkman
HR-partner, Rekryteringscenter
0910-73 50 00

Övrig information

Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se