Tillbaka till sökresultatet

Förskollärare till Gomorronsols förskola

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Välkommen att bli en viktig roll i Gomorronsols förskolas fortsatta utveckling! Vi söker just nu förskollärare till förskoleavdelningen Humlan med inriktning mot särskilt språkstöd här går barnen integrerade i en mindre grupp med högre personaltäthet. Humlan är en av sex avdelningar på Gomorronsols förskola. Utgångspunkten för verksamheten är skollagen och läroplanen för förskola med fokus på tydliggörande pedagogik lågaffektivt bemötande samt att språkstimulans integreras medvetet i vardagen. Lärmiljön är anpassad och den fysiska lärmiljön är tydliggjord. Personalen arbetar med ett medvetet förhållningssätt utifrån ett helhetsperspektiv på utveckling av barnens förmågor där kommunikationsförmåga och språkliga färdigheter är viktiga delar för att kunna ge barnen förutsättningar för att förmedla sig till omgivningen genom talat språk, TAKK- och bildkommunikation.

Arbetsuppgifter

Ditt jobb som förskollärare är att driva och systematiskt dokumentera det pedagogiska arbetet i barngruppen och på förskolan med läroplanen som utgångspunkt. Du skapar en god struktur och undervisning för varje barn med fokus att utveckla barnens språkliga och kommunikativa förmåga. Att samverka med logoped och tillsammans med övriga pedagoger utveckla barnens lekförmåga, genom extra stöttning i lek och samspel ingår också i dina arbetsuppgifter. Du anpassar avdelningens lärmiljö så den upplevs anpassad utifrån aktuell lek och utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare och som med engagemang och nyfikenhet arbetar systematiskt med barnens utveckling och lärande utifrån förskolans uppdrag och läroplan. Du vill arbeta med språkutveckling och det är meriterande om du har kunskap om språkstörning och andra utmaningar med till exempel koncentration, uppmärksamhet, samspel och/eller impulskontroll. Bildstöd och TAKK ser du som ett naturligt och viktigt stöd i undervisningen. Du är bra på att bygga relationer, skapa trygghet och sätta barnens bästa i fokus. Du är tydlig i din yrkesroll, är strukturerad men samtidigt handlingskraftig och framåtsträvande. Datorvana är ett krav.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Datum för tillträde saknas
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-12
Referensnummer:
C142213/2023
Ansök Här

Kontakt

Jenny Lundberg
Rekryteringscenter
0910 - 73 50 00
Ulrika Widerlund
Rektor - Anderstorp
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Jeanette Westin
Lärarförbundet
0910-73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och tre gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se