Tillbaka till sökresultatet

Nämndsekreterare

Support och lokaler

Om arbetsplatsen

Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Förändring och utveckling leder till nya politiska beslut och med det ett ökat behov av kvalificerat stöd till politiker och tjänstepersoner. Förändring och utveckling gör det också till en spännande tid att arbeta hos oss! Vi söker nu en nämndsekreterare som vill vara med och bidra i den demokratiska processen. Kommunens nämnd- och kommunsekreterare är tillsammans ett av naven i den politiska beslutsprocessen. De är engagerade och drivna medarbetare som med olika kompetenser och erfarenheter tillsammans hanterar uppdraget att ge service både internt som externt. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsuppgifter

Som nämndsekreterare i Skellefteå kommun kommer du att vara en av nyckelpersonerna när det gäller att samordna och administrera ärendeprocessen till nämnder. Du kommer att ansvara för att planera och kvalitetssäkra processen för en eller flera nämnder. I första hand gällande socialnämnden. Du har en konsultativ roll som stödjer förtroendevalda, chefer och handläggare i praktiska frågor kring ärendeberedningsprocessen och dess administration. Du kommer att granska beredningsunderlag och sammanställa handlingar samt föra protokoll vid nämnders sammanträden. Vissa utredningsuppgifter kan tillkomma. Du kommer att ingå i ett nätverk av våra kommun- och nämndsekreterare och förväntas bidra med stöd i olika situationer, till exempel rådgivning inom de lagar som styr ärendeprocessen. Ditt arbete är en del av helheten inom beslutprocessen, vilket innebär att du även ska ta ansvar för att samarbeta inom gruppen för att lösa det gemensamma uppdraget. Det betyder exempelvis att vid behov täcka upp för kollegor inom områden som angränsar till din roll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom offentlig förvaltning, statsvetenskap, samhällsvetenskap, juridik eller motsvarande och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du är intresserad av samhällsfrågor och vill bidra till att den demokratiska processen utvecklas. Har du kunskaper om kommunal- och förvaltningsrättsliga frågor samt offentlighets- och sekretessbestämmelser är det meriterande. Du utrycker dig mycket väl i både tal och skrift på svenska och är tydlig i din kommunikation på ett sätt som är förståeligt för en bred målgrupp. För dig är det en självklarhet att följa de lagstadgade krav och rutiner som finns, samtidigt som du bidrar till att utveckla, förenkla och effektivisera arbetssätt och processer när det behövs. Du har erfarenhet av att arbeta i olika digitala verktyg. Som person är du noggrann och du trivs med struktur och ordning i ditt arbete. Du arbetar självständigt, samtidigt som du ser nyttan av att samarbeta med andra. Rollen är serviceinriktad vilket innebär många kontakter, såväl interna som externa, där du får användning av din förmåga att skapa relationer, lyssna in andra och föra ut dina budskap på ett pedagogiskt sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-01
Referensnummer:
C139173/2023
Ansök Här

Kontakt

Erika Nilsson
Avdelningschef
0910-73 50 00
Sofia Arnqvist Eriksson
Enhetschef Ekonomi- och kvalitetsutveckling
0910-73 50 00
Elin Björkman
HR-partner, rekryteringscenter
0910 - 73 50 00

Övrig information

Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se