Tillbaka till sökresultatet

Strateg högre utbildning och forskning, Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en strateg inom högre utbildning och forskning som vill framåt! Skellefteå växer. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Det byggs och planeras som aldrig förr. Nya bostäder, arbetsplatser och infrastruktur tar form. Utvecklingen innebär att kommunen behöver fler engagerade samhällsbyggare som banar väg för fortsatt tillväxt. Samtidigt behöver forskning och utbildning utvecklas i samma takt för att möta näringslivets och samhällets behov av ny kunskap och kvalificerad arbetskraft. Kommunledningskontoret och avdelningen för Samhällsutveckling samordnar, driver och utvecklar kommunens övergripande strategiska frågor. Inom avdelningen finns enheten för högre utbildning och forskning som arbetar för utvecklingen av Campus Skellefteå som nav för utökade möjligheter till högre utbildning i Skellefteå. Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som strateg inom högre utbildning och forskning kommer du att arbeta strategiskt kring framtidens möjligheter till utbildning och forskning i Skellefteå. Där ingår även kommunens egna forsknings- och utvecklingsarbete så ett nära samarbete med andra interna verksamheter är en del av arbetet. Uppdraget är omväxlande och omfattar en variation av utbildningsfrågor i både större och mindre skala. Du kommer att ha kontinuerlig kontakt med intressenter inom näringslivet, offentlig verksamhet samt med utbildningsaktörer inom Universitet, högskolor och yrkeshögskoleaktörer. Som strateg deltar du i utvecklingen av campusområdet och är aktiv inom nationella och regionala nätverk med koppling till utbildnings och forskningssektorn.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen samt god kunskap om organisationen kring högre utbildning. Det är meriterande om du har disputerat samt har erfarenhet av ledning och strategiskt utvecklingsarbete. Som person är du van vid att arbeta mot uppsatta mål. Du har en förmåga att kombinera operativt arbete med strategiskt tänkande, har ett helhetsperspektiv och kan se sakers långsiktiga betydelse. Du har även lätt för att kommunicera på svenska i både tal och skrift. En förutsättning för att lyckas i rollen är din förmåga att samarbeta, bygga relationer och nätverk samt entusiasmera andra. Du är prestigelös, serviceinriktad och social. Genom driv, engagemang och flexibilitet hittar du nya lösningar för den egna verksamheten och samverkande organisationer.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-3-27
Referensnummer:
C126184/2023
Ansök Här

Kontakt

Lars Hedqvist
Planeringschef
0910 - 73 50 00
Gabriella Rönnblom
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00

Övrig information

Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg. Här ligger ansvaret för en rad övergripande frågor. Det handlar bland annat om kommunikation, personal, ekonomi, planering, samhällsutveckling och näringslivsfrågor. Utöver det ska kommunledningskontoret vara kompetensresurs för kommundirektören, ledningsgruppen, förvaltningschefer och vd:ar för våra kommunägda bolag, så att kommunkoncernen utvecklas utifrån gemensamma visioner, mål och uppdrag. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: