Tillbaka till sökresultatet

Kompetenskoordinator

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Det händer otroligt mycket i Skellefteå just nu. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Vi söker en kompetenskoordinator som vill vara med och skapa bättre förutsättningar för kommunens verksamheter inom förskola, fritidshem, måltid och lokalvård. De fyra olika verksamheterna har idag sin egen personal med respektive arbetsuppgifter. För att klara utmaningen i att möta de gemensamma behoven och att skapa ett hållbart arbetssätt finns nu en projektgrupp som arbetar med att utveckla en kombinationstjänst. Din uppgift blir att koordinera medarbetare med denna kombinationstjänst inom ramen för ett antal pilotstudier där upplägget utarbetas efter varje områdes förutsättningar. Du ingår i projektgruppen och har rollen som utförare av pilotstudierna i samarbete med befintlig koordinator.

Arbetsuppgifter

I rollen som kompetenskoordinator kommer du att koordinera medarbetarna mellan de olika rollerna som finns inom förskola, fritidshem, måltid och lokalvård och utarbeta en plan för medarbetaren efter projektet. I detta ingår praktiskt arbete med att koordinera, planera och följa upp personalens arbete över tid samt att ta fram lämpliga utbildningsinsatser för att nå kraven inom valt område. Som kompetenskoordinator kommer du att ha ett tilldelat arbetsledningsansvar för ca 20 medarbetare som, inom ramen för projektet, också kommer att rekryteras till de olika arbetsområdena. Rekryteringen är en del av uppdraget och kommer att ske växelvis i etapper tillsammans med befintlig kompetenskoordinator. I samarbete med kollegor från de olika avdelningarna och utifrån befintliga rutiner kommer du inledningsvis att arbeta med att ta fram introduktionsmaterial till medarbetarna. I arbetet ingår också att besöka och introducera de arbetsplatser som deltar i pilotstudierna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en genomförd gymnasieutbildning samt har arbetat med service i någon form. Högre utbildningar som anses relevanta för uppdraget eller likvärdig kunskap som förvärvats genom arbetslivserfarenhet anses meriterande. Vi tror att du har praktisk erfarenhet av arbete med koordinering kring personal och bemanning. Du är van vid att strukturera, planera och följa upp medarbetare på ett coachande sätt som kan motivera i det dagliga arbetet. Det är meriterande om du har arbetat i projekt och därmed förvärvat en grundförståelse för hur man arbetar i projektform. Du kan kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift samt kan göra dig förstådd och förstå engelska. För att lyckas i rollen behöver du kunna se helheten och prioritera därefter. Du behöver vara tydlig i ditt sätt att kommunicera och kunna anpassa dig utifrån situation. Eftersom arbetet inte har någon mall så behöver du ta ställning till nya situationer när det uppkommer och du kan behöva hitta nya lösningar, även tillsammans med andra. Du behöver kunna möta konstruktiv kritik för att möjliggöra att projektet utvecklas och förbättras under tidens gång. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Tidsbegränsad anställning, gärna med start i början av augusti.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-07
Referensnummer:
C138645/2023
Ansök Här

Kontakt

Marielle Rånes
HR-partner, Rekryteringscenter
0910-73 50 00
Emelie Book
Chef Central bemanning
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Tobias Holmberg
Vision
0910 - 73 50 00
Anna-Karin Knutsson Eriksson
SACO
0910 - 73 50 00

Övrig information

Projektet är ett samarbete mellan de två förvaltningarna Utbildning och arbetsmarknad och Support och Lokaler. Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se