Tillbaka till sökresultatet

Enhetschef Individ- och familjeomsorgen

Individ- och familjeomsorg

Om arbetsplatsen

Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Vi söker en enhetschef till individ- och familjeomsorgen som vill, kan och vågar leda verksamheten in i framtiden. Vi behöver möta morgondagens behov och förutsättningar redan idag. Det ställer stora krav på bland annat kompetensutveckling, digitalisering och tillitsbaserad styrning. Socialkontoret är kommunens största förvaltning. En av förvaltningens avdelningar är individ- och familjeomsorgen som arbetar med förebyggande, stödjande och skyddande insatser till barn och vuxna. Inom avdelningen finns även flyktingmottagning och mottagning av ensamkommande barn samt försörjningsstöd och arbetsrehabilitering.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för Enheten för ekonomi och verksamhetsutveckling har du ett strategiskt uppdrag och operativt ansvar för avdelningen och din enhet. Du är direkt underställd avdelningschefen och ingår i en strategisk ledningsgrupp vars gemensamma uppdrag är att leda avdelningens utveckling och utmaningar i samspel med andra ledare för att nå Socialnämndens och avdelningens övergripande mål. Du ansvarar för övergripande uppföljning, kvalitet och utveckling på avdelningen och till socialnämnden. I uppdraget ingår ett operativt chefsansvar för enheten Ekonomi och verksamhetsutveckling. Du arbetar utifrån ett nära och coachande ledarskap där du leder med tillit. I enhetens uppdrag ingår bland annat; ekonomi- och administration, systemförvaltning och verksamhetsutveckling för avdelningen. Genom att utgå från kommunen, förvaltningen och avdelningens uppdrag ser du till att verksamheten tar de nödvändiga stegen från nuläge till nytt läge, bland annat genom strategisk samverkan, samskapande och att samnyttja kompetens för framtiden. Du har ansvar för att se till att samverkan fungerar och behöver tänka utanför verksamhets- och organisationsgränserna för att lyckas med uppdraget. Genom att nyttja resurserna där de behövs som bäst ser du till att vi kan göra skillnad för dem vi är till för.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning lämplig för uppdraget, exempelvis civilekonom, socionom eller inom HR. Du har ledarerfarenhet och är trygg i den rollen. Det är naturligt för dig att jobba med ett tillitsbaserat ledarskap och ett coachande förhållningssätt där du motiverar och engagerar andra. Du driver ditt arbete självständigt samtidigt som du vet att goda dialoger och samarbeten är en förutsättning för att lyckas i uppdraget. Du vågar ta beslut och är medveten om eventuella risker och du ser konsekvenserna ur ett helhetsperspektiv. Vi ser gärna att du har kunskap om ekonomisk planering och uppföljning, kvalitets- och utvecklingsarbete samt arbetsmiljöarbete. Har du tidigare erfarenhet från verksamhetsområdet ser vi också det som en merit. Du är skicklig i ditt sätt att kommunicera, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat i en politiskt styrd organisation och har erfarenhet av att hantera media i ditt arbete.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde snarast efter överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-3-27
Referensnummer:
C127615/2023
Ansök Här

Kontakt

Linda Larsson
Avdelningschef
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Anita Larsson
Ledarna
0910 - 73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: