Tillbaka till sökresultatet

Stödpedagoger, daglig verksamhet

Stöd och service

Om arbetsplatsen

Det händer mycket i Skellefteå och staden växer som aldrig förr. Här ska många fler människor leva och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. I denna utveckling har Stöd och service en viktig roll för att skapa möjlighet för personer med funktionsnedsättning ska kunna leva livet självständigt i vardagen, vara delaktig i samhället och få valmöjligheter i livet. Inom daglig verksamhet skapar vi tillsammans en meningsfull sysselsättning för personer med funktionsnedsättning. Målet med verksamheten är att stödanvändaren ska ha möjlighet att vara självständig i vardagen, delaktig i samhället och ha valmöjlighet i livet. Uppdraget i daglig verksamhet är att arbeta för att alla skall komma så nära arbetsmarknaden som möjligt. Det gör vi bland annat genom att samarbeta med företag, förvaltningar och föreningar. Vi söker nu stödpedagoger till dagliga verksamheterna: Pelaren Duvan Sjungande dalen Levande verkstad Ateljén Välkommen att bli en av oss!

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog har du en specialiserad kompetens, ett utökat ansvar och fungerar som ett stöd för helhetssyn, individfokus, utveckling och samordning. Du ingår som en del av ett team runt brukaren och arbetar dessutom systematiskt med att säkra kvalitén och utveckla verksamheten ur ett individ- och grupperspektiv. Stödpedagogen arbetar på uppdrag från enhetschef för att säkerställa enhetens kvalitetsarbete genom att ta fram och implementera arbetssätt, metoder och rutiner. Du jobbar för att ge stöd, inspirera och coacha arbetsgrupper att tillämpa verktyg för att anpassa verksamheten utifrån brukarnas generella och individuella behov. Detta innebär även att du kontinuerligt reflekterar kring egna och kollegors yrkesestetiska förhållningssätt och metodik. Stödpedagogen utför arbetsuppgifter i direkt arbete som övriga i arbetsgruppen. Den administrativa pedagogtiden, som schemaläggs utanför det direkta arbetet, kan variera i omfattning och över tid utifrån enhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom aktuellt område som vill vara med och bidra till att utveckla verksamheten. Du har kunskap och erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar som är i behov av stöd samt hur det kan påverka individens levnadsvillkor och delaktighet i samhället. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med personer med psykiska-, neuropsykiatriska- och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. För att lyckas i rollen som stödpedagog behöver du vara strukturerad samt ha förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt och kunna anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du har lätt att omsätta teoretiska kunskaper och pedagogiska metoder i det vardagliga arbetet. Du är trygg i dig själv och van att ta ansvar samt att agera och lösa olika situationer som uppstår. Du trivs i samarbeten med andra och är skicklig att anpassa ditt eget budskap efter målgruppens förutsättningar. Det är därför viktigt att du kan kommunicera på svenska i både tal och skrift. Kan du teckenspråk ser vi det som en tillgång i våra verksamheter. I din ansökan vill vi att du bifogar CV samt ditt examensbevis för stödpedagog, alternativt underlag som styrker 60 högskolepoäng med inriktning funktionsnedsättningar.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Antal tjänster
5

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-08
Referensnummer:
C142078/2023
Ansök Här

Kontakt

Annika Wennerström
Enhetschef SSF
0910-73 50 00
Maria Bergvall
Enhetschef, SSF
0910-73 50 00
Lisa Sandberg
Enhetschef, SSF
0910-73 50 00
Veronica Winter
Enhetschef SSF
0910-73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se