Tillbaka till sökresultatet

Analytiker, junior

Support och lokaler

Om arbetsplatsen

Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Nya tekniska trender tillsammans med en kraftig tillväxt av digitala tjänster i samhället gör detta till en spännande tid att arbeta hos oss på IT och verksamhetsutveckling. Avdelningen består av fem enheter som samarbetar för att leverera helhetslösningar som skapar både effekt och nytta för kommunens invånare och verksamheter. Här kan du läsa mer om oss:  https://skelleftea.se/itjobb Nu vill vi utöka vårt team med en målmedveten junior analytiker! Projektkontoret är en del av IT och verksamhetsutveckling som består av fyra enheter. Leveranserna till kommunernas verksamheter sker i form av ett antal tjänster från de olika enheterna. Projektkontoret arbetar för att öka kommunens förmåga att prioritera och genomföra verksamhetsprojekt på ett hållbart och effektivt sätt. Som medarbetare hos oss har du möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. Vi har en tillitsbaserad styrning och erbjuder möjligheter att jobba på distans när arbetet tillåter. Välkommen att bli en av oss.

Arbetsuppgifter

Du kommer att göra datainsamlingar, analyser och presentationer av både kvalitativa och kvantitativa data för relevanta nyckelpersoner i både skriftlig och muntlig form. Du kommer att medverka som analysresurs i större projekt, leda utredningar självständigt eller utföra egna analysarbeten. Ibland görs analysen själv, ibland görs den tillsammans med expert inom aktuellt sakområde. Inriktningen på uppdragen varierar och utgår från de behov som kommunens olika verksamheter har. Exempel på uppdrag kan vara analys av prismodell internhyra, förstudie öppet stadsnät eller utvärdering av distansarbete

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning som gett dig kunskaper om olika metoder för datainsamling (exempelvis intervjuer, enkäter, databasexport) och analys (exempelvis statistik, scenarioanalys, kundresor, dokumentanalys). Du har också kunskap om hur dina resultat kan presenteras på bästa sätt för aktuell målgrupp. Vi söker dig som nyligt har avslutat din utbildning eller har något års arbetslivserfarenhet, inte nödvändigtvis som analytiker. Som person är det viktigt att du är strukturerad, självständig, noggrann och att du håller tidsramar. Vi söker en initiativtagande och nytänkande person som inte är rädd för att utmana. För att bli framgångsrik i denna roll måste du ha en stark kommunikationsförmåga, såväl i tal som i skrift. Du kommer att behöva kunna förklara tekniska termer och dataanalysmetoder på ett enkelt och begripligt sätt för andra tjänstepersoner och beslutsfattare. Givetvis är du en god analytiker, men du behöver också ha god förmåga att etablera nya kontakter, samarbeta och leda både dig själv och andra. Kunskaper inom offentlig sektor och hur en kommun styrs är meriterande, vet du dessutom hur digital infrastruktur fungerar och hur den kan användas för verksamhetsutveckling är det ett plus.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Snarast efter överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-05-29
Referensnummer:
C138731/2023
Ansök Här

Kontakt

Henrik Näslund
Chef Projektkontoret
0910-73 50 00
Mimmi Leandersson
HR- partner, Rekryteringscenter
0910 - 73 50 00

Övrig information

Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se