Tillbaka till sökresultatet

HR-strateg, Utbildningsförvaltningen

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Är du redo för nästa steg? Nu utökar vi vårt team med en HR-strateg med inriktning kompetensförsörjning som vill vara med och göra skillnad i en kommun med stark tillväxt och snabb utveckling. Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, vilket gör detta till en otroligt spännande tid att arbeta med HR-frågor hos oss! Vi erbjuder dig ett stimulerande, självständigt arbete med stort eget ansvar och en arbetsplats med kompetenta och trevliga kollegor. Hos oss får du möjlighet att bli en del av en HR-avdelning under utveckling där verksamhetens behov står i centrum. Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare inom förskola, grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och arbetsmarknad. HR-avdelningen inom förvaltningen består av enheten för verksamhetsnära HR-stöd och enheten för central bemanning. Avdelningen leds av en HR-chef och inom det verksamhetsnära HR-stödet arbetar åtta HR-specialister och en HR-controller. HR-avdelningens uppdrag är att företräda kommunens personalpolitik och vi arbetar för att ge stöd och råd till förvaltningens chefer inom samtliga HR-processer men med fokus på arbetsmiljö, kompetensförsörjning och lönebildning. Nu behöver vi utöka vårt team med en HR-strateg som framför allt ska driva och utveckla och förvaltningens strategiska kompetensförsörjningsarbete.

Arbetsuppgifter

Som HR-strateg kommer du att ha en roll som innebär att leda, driva, och samordna det strategiska kompetensförsörjningsarbetet inom förvaltningen. Du ansvarar för förvaltningens kompetensförsörjningsplan och följer upp och säkerställer att de aktiviteter som beslutats också genomförs. I dina arbetsuppgifter ingår det att ta fram behovsanalyser och nyckeltal för att identifiera strategier och insatser som ska stärka kompetensförsörjningen inom förvaltningen. Du förväntas omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad med vad som händer inom området och bidrar med nya lösningar som stödjer verksamhetens behov. Ditt huvudsakliga fokusområde är kompetensförsörjning men om behoven förändras kan ditt ansvarsområde också innebära andra strategiska uppdrag och utvecklingsarbeten inom HR-området. Du har ett nära samarbete med dina kollegor inom HR-enheten och förvaltningens bemanningsenhet i syfte att hålla ihop frågorna kring kompetensförsörjning, arbetsmiljö och lönebildning. Arbetsuppgifterna kan också innebära att bereda och ta fram olika slags underlag till exempelvis politiska nämnder och ledning inom ditt ansvarsområde. Du deltar i kommunövergripande projekt eller nätverk och samverkar med kommunens HR-strateger och andra aktörer både inom och utanför organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom HR-området eller annan högskoleutbildning som vi bedömer relevant för uppdraget. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av HR-arbete och utvecklingsfrågor på strategisk nivå. Det är meriterande om du har arbetat med kompetensförsörjningsfrågor, av att arbeta i nätverk, projekt samt av att driva och leda frågor i en komplex verksamhet och/eller i en politiskt styrd organisation. Som person är du trygg i din roll, driven, idérik och kommunikativ i såväl tal som skrift. Du har en god initiativförmåga och kan organisera och strukturera dina arbetsuppgifter på ett sätt som möjliggör att det strategiska arbetet fortlöper på ett framgångsrikt sätt. Då uppdraget innebär samverkan med både interna och externa aktörer är det avgörande att du har förmågan att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer till andra samt har ett professionellt bemötande.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde efter överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-3-24
Referensnummer:
C124048/2023
Ansök Här

Kontakt

Sophia Abrahamsson
HR-chef
0910 - 73 50 00
Mimmi Leandersson
Rekryteringskonsult
0910 - 73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: