Tillbaka till sökresultatet

Stödpedagog, personlig assistans

Stöd och service

Om arbetsplatsen

Det händer mycket i Skellefteå och staden växer som aldrig förr. Här ska många fler människor leva och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. I denna utveckling har Stöd och service en viktig roll för att skapa möjlighet för personer med funktionsnedsättning ska kunna leva livet självständigt i vardagen, vara delaktig i samhället och få valmöjligheter i livet. Inom personlig assistans söker vi nu en stödpedagog som brinner för att bidra till att andra får en vardag som fungerar bättre. Hos oss blir du en del av ett arbetslag med värdefulla samhällsbyggare, som arbetar mest av allt för andra och även för varandra. Tillsammans med två andra stödpedagoger utgår du från den aktivitetsbaserade delen av stadshuset som heter Utsikten. Arbetstiden är i huvudsak förlagd dagtid måndag-fredag.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog har du en specialiserad kompetens, ett utökat ansvar och fungerar som ett stöd för helhetssyn, individfokus, utveckling och samordning. Du genomför kontinuerliga besök ute i verksamheten och arbetar systematiskt med att säkra kvalitén och utveckla verksamheten ur ett individ- och grupperspektiv. Som stödpedagog ska du ge stöd, inspirera och coacha arbetsgrupper att tillämpa verktyg för att anpassa verksamheten utifrån brukarnas generella och individuella behov. Du stödjer arbetsgrupper att införa, följa upp och utvärdera metoder, rutiner och dokumentation. Detta innebär även att du kontinuerligt reflekterar kring egna och kollegors yrkesestetiska förhållningssätt och metodik. Som stödpedagog inom personlig assistans har du hela Skellefteå kommun som upptagningsområde. Du möter därför ständigt nya människor och i uppdraget har du därför en viktig roll i att utveckla god samverkan med närstående, andra yrkesprofessioner och instanser.

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning från högskola eller yrkeshögskola med minst ett års specialisering mot funktionshinderområdet. Du ska ha kunskap och erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar som är i behov av stöd samt hur det kan påverka individens levnadsvillkor och delaktighet i samhället. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med personer med psykiska-, neuropsykiatriska- och/eller intellektuella funktionsnedsättningar och att du kan bemöta personer med utåtagerande beteenden. För att lyckas i rollen som stödpedagog behöver du vara strukturerad samt ha förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt och kunna anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du har lätt att omsätta teoretiska kunskaper och pedagogiska metoder i det vardagliga arbetet. Du trivs i nya sociala sammanhang och att samarbeta med andra. Du är skicklig på att anpassa ditt eget budskap efter målgruppens förutsättningar, det är därför viktigt att du kan kommunicera på svenska i både tal och skrift. Du har grundläggande kunskap i att hantera digitala verktyg i arbetet. B-körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten. För att vara aktuell i denna rekrytering behöver du en examen från stödpedagogutbildning, alternativt läst 60 högskolepoäng med inriktning funktionsnedsättningar. I din ansökan vill vi därför att du bifogar CV samt examensbevis som styrker detta. Utdrag ur belastningsregistret ska uppvisas från samtliga kandidater som erbjuds anställning inom personlig assistans.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
2023-09-01 eller snarast efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-06-05
Referensnummer:
C138112/2023
Ansök Här

Kontakt

Sara Arnqvist
Enhetschef SSF
0910 - 73 50 00
Åsa Grundberg
HR-partner, Rekryteringscenter
0910 - 73 50 00
Petter Kvam
Stödpedagog
0910- 73 50 00
Carina Ehn
Stödpedagog
0910- 73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se