Tillbaka till sökresultatet

Servicepersonal, hemtjänst

Avdelningen för vård och omsorg

Om arbetsplatsen

Skellefteå förbereder sig på att växa rejält de närmaste åren och med fler människor ökar också behovet av god vård. Här strävar vi efter att alla ska kunna leva livet, hela livet med god omvårdnad. Som servicepersonal blir du en värdefull samhällsbyggare i framtidens Skellefteå. Vård och omsorg står nu i startgroparna att anpassa sina verksamheter till det behov vi ser idag och med sikte på framtiden. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla rollen som servicepersonal till vår nya enhet Vård och omsorgsnära service. Verksamheten kommer att starta upp med inriktning på samarbetsområde öst, som innefattar Morön, Morö backe, Älvsbacka, Ursviken och Skelleftehamn. I din roll kommer du att ingå i ett team som jobbar över hela kommunen, men utgå från centralorten. Arbetet på hemtjänsten är varierande, utvecklande och du kommer att ges möjlighet att både bredda och växa i din kompetens som servicepersonal. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsuppgifter

Som servicepersonal kommer du att utföra serviceinsatser vårdnära, vilket innebär att skapa en kontakt med individerna hos oss men också ha ett nära samarbete med vårdpersonalen och arbeta som ett lag tillsammans. Alltid med individen i fokus. I första skedet av din anställning kommer ditt arbete bestå av att utföra städuppgifter med god kvalitet, enligt socialtjänstlagens rutiner och förhållningssätt. Ni som team kommer att koordinera och planera den dagliga verksamheten, som bland annat innefattar planering i Intraphone, dokumentering i Lifecare samt inventera och beställa städ- och förbrukningsmaterial. Att ta fram nya arbetssätt och rutiner kommer initialt vara en del av vardagen där du och teamet, tillsammans med enhetschef kommer ha en viktig roll. Detta innebär att det framöver kan komma att ingå andra serviceuppdrag i dina arbetsuppgifter, som exempelvis tvätt, renbäddning, apoteksärenden, fönstertvätt och sopsortering. En viss del i din roll kan också innefatta att handleda och introducera nya medarbetare. Initialt är arbetstiden förlagd till dagtid måndag-fredag med möjlighet till flex, men med tanke på att detta är en ny roll och att behovet kan förändras över tid kan det bli aktuellt med viss helgtjänstgöring. Vi erbjuder en introduktionsutbildning till dig som nyanställd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om att städa och att ge service. Eftersom arbetet utförs hos kund är det viktigt att du har ett gott bemötande och är lyhörd då en del av rollen innebär att uppmärksamma hälsoförändringar eller missförhållanden som kan behöva dokumenteras. För rollen krävs god datavana för att exempelvis kunna hantera beställningar och dokumentera planerade insatser. Det är också viktigt att du har tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna anpassa ditt budskap efter individens förutsättningar samt för att tydligt kunna dokumentera den enskildes vilja och önskemål. Som person krävs det att du är bra på att samarbeta samtidigt som du har förmågan att planera ditt arbete självständigt och ta egna initiativ. Behovet av flexibilitet och anpassningsförmåga kommer vara hög då vi strävar efter att utveckla verksamheten allt eftersom vi ser behov och möjligheter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. B-körkort är ett krav utifrån att du självständigt ska kunna transportera utrustning med arbetsbil hem till den enskilde.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi anställer fortlöpande så vänta inte med din ansökan!
Antal tjänster
4

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-09-01
Referensnummer:
C130370/2023
Ansök Här

Kontakt

Karolin Brännström
Enhetschef
0910-73 50 00
Robert Westerlund
Samordnare
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Kommunal sektion
010-442 96 77
skelleftea.vasterbotten@kommunal.se

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se