Tillbaka till sökresultatet

Tjänsteansvarig, Infrastruktur

Support och lokaler

Om arbetsplatsen

Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Nya tekniska trender tillsammans med en kraftig tillväxt av digitala tjänster i samhället gör detta till en spännande tid att arbeta hos oss. IT och verksamhetsutveckling arbetar för att digitaliseringen ska bidra till ett Skellefteå för alla, vilket innebär att vi skapar värde för medborgare och kommunens verksamhet genom att leverera helhetslösningar. Traditionella gränser mellan IT och verksamhet löses upp, där vi med hjälp av ny teknik fokuserar på gemensam problemlösning, verksamhetsutveckling och effektiva lösningar. IT- och verksamhetsutveckling är en del av förvaltningen Support och lokaler, som är kommunens interna servicecenter. Avdelningen gör just nu stora satsningar med att möta medborgarnas och verksamheternas behov av digitalisering. Vi eftersträvar kvalitet i allt vi gör samt ser till att driva vårt arbete med fokus på prioritet och kundnytta. Här kan du läsa mer om vår verksamhet: https://skelleftea.se/itjobb I Skellefteå kommun har vi en tillitsbaserad ledning och styrning, vilket innebär att vi lägger stor vikt vid att skapa en arbetsplats där alla känner sig trygga och bekväma att bidra med sin kompetens. Som medarbetare hos oss får du dessutom jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. För oss är det viktigt med en balans mellan jobb, familjeliv och fritid.

Arbetsuppgifter

Du ingår i ett team som bland annat ansvarar för kommunens IT-infrastruktur, inom ditt uppdrag kommer det att ingå ansvar för flertalet tjänster. Ditt team består av experter inom olika områden samt en teamledare. Med din expertis tar du fram en årlig plan för dina olika ansvarsområden och ansvarar för strategi, budget samt samordnar och driver projekt på en övergripande nivå. Du rör dig ständigt mellan det strategiska, taktiska och operativa skiktet, och det är viktigt att kunna möta andra personer på rätt nivå. I den här rollen kommer du att ha ett viktigt uppdrag som är att utveckla vår kommun med hjälp av digitalisering och användning av data. Du arbetar med att implementera och utveckla våra tjänster så att de stödjer kommunens verksamhet och möter invånarnas behov. Du kommer att ha en central position där du driver och samordnar mot kommunens IT- och digitaliseringsstrategi med målsättning att bli en datadriven kommun.

Kvalifikationer

För att lyckas i denna roll ser vi att du har en gedigen bakgrund inom IT-sektorn och är en självständig individ med starka ledarskapskvaliteter. Du bör ha erfarenhet av att leda och motivera team för att nå uppsatta mål samt tidigare erfarenhet inom förändringsledning och verksamhetsutveckling. Förmågan att hantera flera projekt samtidigt är positivt. Det är viktigt för oss att vår nya kollega kan komplettera befintliga teammedlemmars intressen och styrkor med sin egen expertis. Vi söker dig som innehar en relevant akademisk examen inom IT, datavetenskap eller har motsvarande erfarenheter. De specifika kompetenser vi söker inkluderar IT-styrning, såsom ITIL, PM3, agila metoder och datadriven utveckling. Det är viktigt att du har en solid förståelse för datadrivet beslutsfattande och hur dataanalyser kan bidra till verksamhetens framgång. Du bör vara skicklig på att bygga relationer och nätverk och kunna anpassa ditt kommunikationssätt efter situationen. Som person är du analytisk, strukturerad och har erfarenhet av att arbeta med olika tekniska lösningar och plattformar

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-05-30
Referensnummer:
C136422/2023
Ansök Här

Kontakt

Mimmi Leandersson
HR- partner, Rekryteringscenter
0910 - 73 50 00
Fredrik Wallerström
Enhetschef
0910 - 73 50 00

Övrig information

Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se