Tillbaka till sökresultatet

Samhällsstrateg

Kommunledningskontoret

Om arbetsplatsen

Vi söker en samhällstrateg som vill framåt! Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener. För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 25 procent på bara några år och i den omställningen är hållbarhetsarbetet av högsta prioritet. Framgångsrik och snabb utveckling ställer krav på hållbar utveckling, vilket gör detta till en enormt spännande tid att jobba hos oss! Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg. Som samhällsstrateg jobbar du tillsammans med andra strateger, chefer, projektledare och externa parter. Tjänsten är placerad på avdelning för Samhällsutveckling på Kommunledningskontoret. Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som samhällstrateg ska du utföra både utredande arbete och leda projekt för planering och samhällsutveckling. Arbetet syftar till att driva olika övergripande utvecklingsfrågor i kommunens verksamhet. Det rör exempelvis befolkningsutveckling, bostadsplanering, infrastrukturfrågor, stads- och landsbygdsutveckling. Arbetet innebär både strategiska och operativa uppgifter för styrning av kommunens avsedda utveckling och dess genomförande. Du stödjer andra verksamheter och driver på för ökad innovation, utveckling och ständiga förbättringar. En viktig del i arbetet kommer att bli projektledning av olika projekt i kommunens starka utveckling. Du inspirerar och förändringsleder olika verksamheter i kommunen och koncernen att utveckla samhällsutvecklingen på olika sätt. Du utvecklar, analyserar, följer upp och rapporterar hur utvecklingen sker utifrån relevanta nyckeltal, målsättningar och effekter. Du jobbar tillsammans med andra strateger, chefer, projektledare och externa parter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom samhällsvetenskaplig eller teknisk inriktning. Du har erfarenhet av arbete med samhällsplanering och har i arbetet skapat strukturer kring samhällsplanering med tillhörande rapportering. Du har ett analytiskt perspektiv i tanke och arbete och har erfarenhet av att leda projekt och processer. Har du erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och även med strategisk samhällsplanering på en organisationsövergripande nivå ser vi det som meriterande. Du är skicklig i ditt sätt att kommunicera på både svenska och engelska och har förmågan att anpassa budskap efter målgrupp. Du kan väga in olika perspektiv och hitta delförklaringar samt på ett enkelt och begripligt sätt förklara helheten. Som person är du social och utåtriktad samt har lätt för att knyta nya kontakter. Du har förmåga att skapa förtroende och underhålla relationer.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Datum för tillträde saknas
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-3-27
Referensnummer:
C126074/2023
Ansök Här

Kontakt

Lars Hedqvist
Planeringschef
0910 - 73 50 00
Gabriella Rönnblom
Rekryteringskonsult
0910-73 50 00

Övrig information

Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg. Här ligger ansvaret för en rad övergripande frågor. Det handlar bland annat om kommunikation, personal, ekonomi, planering, samhällsutveckling och näringslivsfrågor. Utöver det ska kommunledningskontoret vara kompetensresurs för kommundirektören, ledningsgruppen, förvaltningschefer och vd:ar för våra kommunägda bolag, så att kommunkoncernen utvecklas utifrån gemensamma visioner, mål och uppdrag. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: