Öppettider

Här kan du läsa om hur förskolan har öppet under sommaren, när det är kompetensutvecklingsdagar för personalen och vad som gäller om om du jobbar kvällar.

Sommaröppet är en pedagogisk verksamhet som kan ansökas om under ett antal veckor varje sommar. Då slår förskolor och fritidshem ihop ordinarie verksamheter och ett urval av förskolor/fritidshem har öppet.

2021

Under veckorna 28 – 31 bedriver förskola och fritidshem sommaröppen verksamhet.

Barn vars föräldrar jobbar eller studerar under den tiden kan ansöka om plats på sommaröppen verksamhet för förskola och fritidshem. Plats i sommaröppen verksamhet kan innebära att ditt barn träffar annan medarbetare och vistas i andra lokaler. Under sommaröppen verksamhet betalar du avgift som vanligt.

Om du har behov av plats under dessa veckor ska blanketten ”Anmälan till Sommaröppet” fyllas i och skickas/lämnas till kommunens Kundtjänst senast 23 april.

Anmälan till sommaröppet , 125.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Lov och kompetensutvecklingsdagar

Under lov och kompetensutvecklingsdagar kan sammanslagning av verksamheter ske. Det kan innebära att barnet träffar annan medarbetare och vistas i andra lokaler.

Mer om komptensutvecklingsdagar kan du läs om här

Förskola och fritidshem på obekväm arbetstid

Verksamhet på obekväm arbetstid kan ansökas av vårdnadshavare som har arbetstid förlagd på kvällar och nätter mellan klockan 19.00-06.00 samt helger. I ytterområden, upptagningsområden längre än två mil från Skellefteå tätort, kan verksamhet fram till klockan 22.00 ansökas av vårdnadshavare som bor och arbetar på hemorten.

I Skellefteå finns två OB-verksamheter – förskolor och fritidshem för barn vars vårdnadshavare jobbar på kvällar och helger. Vi erbjuder pedagogisk förskoleverksamhet på dagtid för barn 1–5 år och på OB-tid vänder vi oss till barn 1–12 år.

OB-verksamheterna ligger centralt placerade i Skellefteå

Förskola erbjuds inte helgdagarna julafton, juldagen, annandag jul samt nyårsafton och nyårsdagen. Övriga storhelger samt under ett antal veckor varje sommar samordnas verksamheten så att endast en enhet med verksamhet erbjuds.

Så här ansöker du

Ansökan om plats görs i e-tjänst förskola, fritidshem.
För att använda e-tjänsten krävs att du har e-legitimation.

Du kan även beställa eller hämta blanketten hos kommunens Kundtjänst tel. 0910-73 50 00. Underskrift av båda vårdnadshavare krävs med undantag för vårdnadshavare med ensam vårdnad.

Blanketten skickas till:

Skellefteå kommun
Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå

Blanketten kan också lämnas till Kundtjänst, Stadshuset, Trädgårdsgatan 6.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se