Här hittar du förskolans, grundskolans, gymnasiets och olika boendens veckomatsedlar.

Till varje måltid erbjuds hårt bröd, smörgåsmargarin, dryck, sallad/grönsaker och passande tillbehör. För att se kommande vecka klickar du på knappen "nästa" under matsedeln.

Gemensam matsedel

Med en gemensam matsedel kan vi göra smarta inköp utan att göra avkall på kvalitet eller näringsinnehåll, snarare tvärtom. Vi anpassar också menyerna genom att i första hand köpa närproducerade livsmedel som är i säsong. Genom att välja råvaror med mycket smak, och som i aktuell säsong håller rätt pris, blir grunden för menyn hållbar.

Målet för oss har varit att har varit att ta fram en modern meny. Utifrån menyn kan olika verksamheter justera näringsinnehåll utifrån de rekommendationer de har att förhålla sig till, allt beroende på om det gäller skola eller omsorg. Den nya matsedeln är indelad i fyra säsonger med vardera 13 veckors ”serveringsintervall”.

Idag jobbar vi så att våra kockar, beroende av kök, ska kunna vara kreativa utifrån just deras matgästers önskemål. Kockarna komponerar ihop en egen matsedel med hjälp av recepten i ”Matilda” (ett planeringssystem som förenklar inköp och planering).


Våra matsedlar är uppbyggda för att passa de flesta, exempelvis är middagsmaten mer anpassad för våra äldre matgäster. Varje dag serverar vi dessert till våra äldre, en dag i veckan serveras fisk, vi har vegetariskt varje dag och vi har en dag som är ”helvegetarisk”.

Många och goda recept utifrån våra gäster

Vi vill ha många bra och goda recept i vår receptbank så att våra matgäster får variation i sina måltider och får prova på nya smaker. Vi har en speciell grupp hos oss som jobbar med att provlaga recept som kommer in från våra kockar och medborgare/gäster.

 • I grundskolan serveras två lunchrätter varje dag varav en är vegetarisk och laktosfri.
 • I förskolan serveras en rätt varje dag.
 • Grönsakerna som serveras är i säsong och våra salladsbord erbjuder oblandade sallader. Det är fritt fram att blanda själv på tallriken eller njutas en smak i taget.
 • Specialkost erbjuds till de barn som av medicinska skäl inte kan äta den ordinarie maten.

 • Det serveras 5 olika rätter varje dag och minst en är lakto – ovo -vegetarisk.
 • Specialkost erbjuds till de matgäster som av medicinska skäl inte kan äta den ordinarie maten
 • Grönsaker som serveras är i säsong och våra salladsbord erbjuder oblandade grönsaker. Det är fritt fram att blanda själv på tallriken eller njutas en smak i taget.


 • För att våra äldre matgäster ska få en individuell matsedel så erbjuder vi att vården beställer maten per komponent. Det innebär att matgästen kan välja om den vill ha exempelvis pasta, ris, potatis, råkost, grönsallad, dessert. Måltiden komponeras ihop så den passar varje individ.
 • Dessert serveras varje dag till lunch, och på lördagar även till middag.
 • Specialkost erbjuds till de matgäster som av medicinska skäl inte kan äta den ordinarie maten.
 • Den som väljer att inte äta kött, fisk, fläsk eller blod erbjuds ett vegetariskt alternativ som liknar den ordinarie maträtten så långt det är möjligt.

Efterfrågan på vegansk mat ökar i alla målgrupper erbjuds det till de som önskar. Det är viktigt att matgästerna är medvetna om att den veganska maten inte är näringsriktig och att den kräver tillskott vid dagens övriga måltider. Det ansvarar närstående, vårdnadshavare eller kärnverksamhet för.

Anpassad kost erbjuder vi om det finns behov. Vill du läsa mer om vilka rutiner vi har så hittar du det här , 2.5 MB..

Vill du skicka in ett recept?

Använd då kontaktformuläret här på webbplatsen och välj Måltid som ditt ärende. När recepten är testlagade och kvalitetssäkrade så läggs de in i vår receptbank som alla kök kan använda. Det här är en del av att vi vill att menyn ska anpassas efter matgästernas önskemål.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: