"rootPage" is not defined.

Naturvetenskapsprogrammet

Du är nyfiken på hur saker och ting fungerar – check! Du gillar att experimentera – check! Du vill ha en bred utbildning som öppnar alla framtida studiedörrar – check! Välkommen till naturvetenskapsprogrammet.

Naturvetenskapsprogrammet är utbildningen för dig som är nyfiken och gillar att utforska, experimentera och fundera. Programmet ger inte bara goda kunskaper i naturvetenskap och matematik, utan också i ämnen som samhällsvetenskap och språk.

På naturvetenskapsprogrammet får du utlopp för din kreativitet. Spännande experiment som ni löser tillsammans i grupp gör att din samarbetsförmåga utvecklas. Du får även möjlighet att göra både fältstudier och studieresor till intressanta platser.

Naturvetenskapsprogrammet är det program som ger dig de största möjligheterna till fortsatta studier. Du kan få behörighet till högskolestudier inom alla områden – förutom naturvetenskap och teknik även till samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar. Dessutom får du breda kunskaper som är till stor nytta vad du än väljer att göra i livet.

Sök programmet (Länk till annan webbplats)

Sökkod: NA

Till årskurs 2 väljer du någon av följande inriktningar

Naturvetenskap

En bred naturvetenskaplig grundutbildning som ger dig många möjligheter till fortsatta studier. Du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper i biologi, fysik, kemi och matematik.

Naturvetenskap och samhälle

Här får du komplettera dina studier inom matematik och naturvetenskap med geografi och samhällskunskap. Du lär dig bland annat förstå hur mer om resursanvändning och miljöpåverkan. Om du går samhällsinriktningen får du även läsa kursen Biologi 2.

Inom båda inriktningarna har du möjlighet att välja mellan olika programfördjupningar där du kan fördjupa dina kunskaper inom exempelvis bioteknik, miljö och energikunskap samt matematikspecialisering.

Programmet kan kombineras med nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU eller/och lokal idrottsutbildning, LIU.

Läs mer om NIU och LIU

Baldergymnasiet

Elin Johansson

  • Barn och fritidsprogrammet
  • Industritekniska programmet
  • Teknikprogrammet
  • Teknikprogrammets fjärde år

Karin Åström

  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Vård- och omsorgscollege

Karita Sandström

  • Gymnasiesärskolan

MarieLouise Nordlund

  • El- och energiprogrammet
  • Introduktionsprogram – språkintroduktion, individuellt alternativ, yrkesintroduktion, programinriktat val

Kontakta Kundtjänst, kundtjanst@skelleftea.se eller 0910-73 50 00, så förmedlar de kontakt till rätt vägledare.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: