Utbildningsplan för Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Lärling

Så här ser utbildningsplanen ut för Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Gymnasiegemensamma ämnen 900 poäng

  • Engelska 5, 100 poäng
  • Historia 1a1, 50 poäng
  • Idrott och hälsa 1, 100 poäng
  • Matematik 1a, 100 poäng
  • Naturkunskap 1a1, 50 poäng
  • Religionskunskap 1, 50 poäng
  • Samhällskunskap 1a1, 50 poäng
  • Svenska eller svenska som andra språk 1, 100 poäng
  • Engelska 6, 100 poäng*
  • Svenska 2 eller svenska som andra språk 2, 100 poäng*
  • Svenska 3 eller svenska som andra språk 3, 100 poäng*
    *Kurserna går att välja bort. Önskas grundläggande behörighet inom ramen för 2600 poäng finns även möjlighet inom individuellt val.

Programgemensamma ämnen 400 poäng:

  • Hygien, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng
  •  Service och bemötande 1, 100 poäng

Gymnasiearbete och individuellt val

  • Gymnasiearbete, 100 poäng
  • Individuellt val*, 200 poäng

Inriktning 300 poäng

  • Mat och dryck i kombination, 100 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  •  Servering 1, 100 poäng

Programfördjupning 900 Poäng

  • Barteknik, 100 poäng
  • Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng
  • Entreprenörskap, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Matlagning 3, 200 poäng
  • Matlagning 4, 200 poäng
Senast uppdaterad: