Utbildningsplan för Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Så här ser utbildningsplanen ut för Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Gymnasiegemensamma ämnen 600 poäng

  • Engelska 5, 100 poäng
  • Historia 1a:1, 50 poäng
  • Idrott och hälsa 1, 100 poäng
  • Matematik 1a, 100 poäng
  • Naturkunskap 1a:1, 50 poäng
  • Religionskunskap 1, 50 poäng
  • Samhällskunskap 1a:1, 50 poäng
  • Svenska eller svenska som andra språk 1, 100 poäng

Programgemensamma karaktärsämnen 400 poäng:

  • Hygien, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng
  •  Service och bemötande 1, 100 poäng

Gymnasiearbete

  • Gymnasiearbete 100 poäng

Individuella val 200 poäng

Välj mellan högskoleförberedande eller yrkesförberedande

Högskoleförberedande
Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100 poäng
Engelska 6, 100 poäng
Yrkesförberedande
Yrkesfördjupning 1: Mat och butik 1 och 2, 200 poäng
Yrkesfördjupning 2: Servering 2, 200 poäng
Yrkesfördjupning 3: Bageri 1 och Konditori 1, 200 poäng

Inriktning 300 poäng

  • Mat och dryck i kombination, 100 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  •  Servering 1, 100 poäng

Programfördjupning 900 Poäng

  • Drycker, 100 poäng
  • Entreprenörskap, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Matlagning 3, 200 poäng
  • Matlagning 4, 200 poäng
  • Specialkoster, 100 poäng

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se