Utbildningsplan för Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Så här ser utbildningsplanen ut för Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Gymnasiegemensamma ämnen 600 poäng

  • Engelska 5, 100 poäng
  • Historia 1a1, 50 poäng
  • Idrott och hälsa 1, 100 poäng
  • Matematik 1a, 100 poäng
  • Naturkunskap 1a1, 50 poäng
  • Religionskunskap 1, 50 poäng
  • Samhällskunskap 1a1, 50 poäng
  • Svenska eller svenska som andra språk 1, 100 poäng

Programgemensamma ämnen 400 poäng:

  • Hygien, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng
  •  Service och bemötande 1, 100 poäng

Gymnasiearbete och individuellt val

  • Gymnasiearbete, 100 poäng
  • Individuellt val*, 200 poäng

Inriktning 300 poäng

  • Mat och dryck i kombination, 100 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  •  Servering 1, 100 poäng

Programfördjupning 900 Poäng

  • Drycker, 100 poäng
  • Entreprenörskap, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Matlagning 3, 200 poäng
  • Matlagning 4, 200 poäng
  • Specialkoster, 100 poäng

* Inom individuellt val kan du som går ett yrkesprogram välja att läsa grundläggande behörighet:

  • Svenska 2/Svenska som andraspråk 2
  • Svenska 3/Svenska som andraspråk 3
  • Engelska 6

eller läsa kurser utifrån ett kursutbud som skolorna erbjuder

Du som läser ett högskoleförberedande program väljer kurser utifrån ett kursutbud som skolorna erbjuder

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: