E-tjänst för grundskolan – InfoMentor

Om du har barn i grundskolan eller om du själv är elev finns möjligheten att logga in till en e-tjänst för kommunikation med skolan. E-tjänsten heter InfoMentor. I e-tjänsten har du också möjlighet att läsa din individuella utvecklingsplan.

Logga in i Infomentor

Logga in på Infomentor med användarnamn (Länk till annan webbplats)
Logga in på Infomentor med BankID (Länk till annan webbplats)

I Sverige finns krav på att skolan ska dokumentera elevens utveckling genom omdömen och skriftlig individuell utvecklingsplan upp till årskurs 5. I årskurs 6 till 9 finns inte detta krav längre efter ett beslut i riksdagen den 19 november 2013. I grundskolans e-tjänst kan du se elevens individuella utvecklingsplan.

Några saker du kan hitta där är:

  • Upp till årskurs 5 kan du se omdömen, det vill säga hur läraren bedömer elevens kunskapsutveckling i respektive ämne.
  • De mål som man gemensamt kommit överens om vid utvecklingssamtalet.
  • Schema.
  • Veckoplanering.
  • Klasslistor.

Du kan även ladda hem appen InfoMentor Hub. Där finns möjligheten att koppla på pushnotiser som visar ny information som skolan lägger till.
Här finns mer information om appen InfoMentorHub Länk till annan webbplats.

Som elev loggar du in i grundskolans e-tjänst med användarnamn och lösenord. Inloggningsuppgifterna får du via din skola och du kan logga in via dator, smartphone eller läsplatta, vilket ger tillgång till schema, frånvaro, klasslista, nyheter och veckoplanering. För att se bland annat dina omdömen behöver du dessutom logga in med en engångskod.

Exempel på sådant du kan se i e-tjänst grundskola

  • Läxor och veckoplaneringar
  • Klasslistor
  • Frånvaro

Så här loggar du in

Om du fått användarnamn och lösenord kan du logga in här

Logga in på Infomentor med användarnamn (Länk till annan webbplats)
Logga in på Infomentor med BankID (Länk till annan webbplats)

När du loggar in första gången kan du välja att aktivera pinkodsinloggning på den enhet och webbläsare som du använder. Pinkodsinloggningen förenklar inloggningen.

Du kan byta ditt användarnamn, lösenord och pinkod genom att klicka på ditt namn uppe till höger när du loggat in. Ett tips är att byta till ditt personnummer eller till ditt användarnamn som du har på skolans datorer. Detta är dock inte nödvändigt att göra.

Observera att webbläsaren måste vara inställd på att acceptera cookies.

Du kan även använda appen InfoMentor Hub. Den finns att ladda hem där du hämtar appar till din telefon. Logga in som vanligt i din webb-läsare med användarnamn och lösenord och välj App-inställningar under inställningar i högra hörnet. Följ sedan instruktionerna.

Här kan du läsa mer om hur du gör Länk till annan webbplats..

Se dina omdömen

Om din skola valt att publicera bedömningar kan du ta del av dem i boxen Bedömningar. Du behöver där en engångskod för att komma åt dem. Den kan du få om ditt mobilnummer finns registrerat i systemet via ett sms. Om du saknar mobiltelefon kan du få engångslösenord på papper istället. Kontakta din områdesexpedition om du behöver hjälp med detta.

Alla vårdnadshavare har en användare till grundskolans e-tjänst InfoMentor. Du kan logga in med användarnamn och lösenord eller med e-legitimation. Till nya vårdnadshavare i grundskolan skickas i
samband med läsårsstart ett aktiveringsmail med inloggningslänk.

Glömt inloggningsuppgifter?

Om du glömt dina inloggningsuppgifter, kan du ange din e-postadress på hub.infomentor.se Länk till annan webbplats. och klicka "Nytt lösenord?”. Då skickas lösenord till ditt konto via mail.

I samband med läsårsstart kommer du att kunna logga in i grundskolans e-tjänst InfoMentor.

Använda appen?

För att koppla appen till ditt konto behöver du först ladda ner appen på din telefon.

Logga därefter in som vanligt i en webbläsare med användarnamn och lösenord och välj ”Konfigurera app” under inställningar i högra hörnet. Följ sedan instruktionerna. Genom att använda appen kan du få notifieringar när något nytt läggs till i systemet.

Saknar du som är vårdnadshavare eller elev tillgång till internet? Kontakta skolan för att få information om elevens utveckling skriftligt på papper.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se