CNC-operatör

Ansökan är stängd.

En utbildning i samarbete med Astar.

Som CNC-operatör är du med i hjärtat av produktionen. Du kvalitetssäkrar produktionsflödet från början tills produkten är färdig. I det ingår allt från att programmera maskiner utifrån ritningar till att planera, övervaka och kontrollera maskinernas arbete. Därför får du lära dig all nödvändig kunskap som att använda rätt utrustning för ändamålet, hur du använder CAD/CAM samt hur du bearbetar material med moderna processer inom industrin.

I de mer praktiska momenten får du styra CNC-maskiner, som används av branschen idag, samtidigt som vårt nära samarbete med näringslivet ger dig chans att skapa rätt kontakter inför framtida jobb. Efter avslutad utbildning har du både de teoretiska och praktiska kunskaperna som krävs för att bli certifierad CNC-operatör.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen löpande.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

All lärarledd undervisning sker i Skellefteå.

Egna kostnader i utbildningen

Du behöver också en egen dator som du kan ta med dig till teorilektionerna. Datorns systemkrav behöver minst vara i5-processor eller motsvarande kapacitet , 256 GB tillgänglig lagringskapacitet på hårddisken samt 8 GB ramminne.

Studietid

• Studietiden är cirka 38 veckor.
  • För dig som har studier under sommaren kan studieuppehåll förekomma.
  • Utbildningen pågår 8 november 2021 - 12 augusti 2022.
  • Studieuppehåll vecka 28 och vecka 29 2022.
  • Utbildningen är på heltid och omfattar 950 poäng på gymnasienivå.
  • Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.
Kursplan
KursPoäng
Industritekniska processer 1100p
Människan i industrin 1100p
Tillverkningsunderlag 1100p
Produktionsutrustning 1100p
Produktionsutrustning 2100p
Datorstyrd produktion 1100p
Datorstyrd produktion 2100p
Produktutveckling 1100p
CAD/CAM100p
Orienteringskurs50p
TOTALT:950p

Behörighet

Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.

Viktigt att du också har förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå. Bifoga tidigare studieresultat och eventuella arbetsgivarintyg i din ansökan.

Branschkrav

För anställning efter avslutad utbildning begär arbetsgivare godkänt betyg i engelska 5, matematik 1 och svenska 1/Svenska som andraspråk 1.

Vid urval för antagning kommer sökande som är anställningsbara efter genomförd utbildning att prioriteras.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • Vid en ansökan behöver du styrka din behörighet för att delta i urvalet vid antagning.
  • Om du saknar betyg i svenska eller engelska finns det möjlighet att genomföra en nivåbedömning. Tag kontakt med vux@skelleftea.se för mer information om nivåbedömning i god tid innan sista ansökningsdag.
  • Om du söker från annan kommun, behöver din hemkommun bevilja din ansökan.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
Astar, Fredrik Eklund på telefonnummer 070-603 33 15 eller e post fredrik.eklund@astar.se.

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.