Djurskötare i mjölkproduktion

Ansökan är stängd.

En utbildning i samarbete med Naturbruksgymnasiet och lokala mjölkbönder i Skellefteå kommun.

Utbildning ger dig en grundläggande yrkesutbildning inom lantbruk. Du får en ökad arbetslivserfarenhet, ett utökat kontaktnät och en inblick i branschen som helhet.

Möjligheter till arbete efter avslutad utbildning är goda.

Utbildningen syftar till att ge eleven:

• Förmåga att arbeta inom lantbrukssektorn med mjölkproduktion.
  • Förmåga att planera, genomföra och utvärdera sin arbetsprocess med viss företagsekonomisk förståelse.
  • Förmåga att göra rimlighetsbedömningar med avseende på till exempel fodergivor.
  • Kunskaper om arbetsmiljöfrågor samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt.
  • Förmåga att bedöma arbetsresultat utifrån kvalitet, effektivitet och miljötänkande.
Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

Utbildningen sker till största delen av tiden som lärarande på den lärlingsplats du blir tilldelad. Lärlingsplatser finns på lantbruk i Skellefteå kommun. Vissa gårdar ligger så till att körkort och bil är att föredra, t ex. Kåge, Drängsmark, Renbergsvattnet och Burträsk.

Om du blir antagen till utbildningen får du mer information om vilken lärlingsplacering som blir aktuell för dig.

Schemalagd undervisning är 1 dag per vecka på Naturbruksgymnasiet i Burträsk. Under en begränsad period av utbildningstiden, ca 10 dagar, är basmaskinsträning (traktorkörning) skolförlagd.

Mer information får du vid kursstarten.

Egna kostnader i utbildningen

Cirka 1.500kr. Kostnaden är för träning traktorkörning, kurslitteratur, material och skyddsskor.

Faktura för utbildningskostnader skickas hem till dig efter du börjat din utbildning.

Studietid

• Studietiden är 22 veckor utan uppehåll.
  • Utbildningen pågår mellan 31 augusti 2020 - 29 januari 2021.
  • Utbildningen är på heltid och omfattar 600 poäng på gymnasienivå.
  • Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.

Behörighet

Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.

I din ansökan behöver du bifoga dina betyg för att delta i urvalet vid antagning.

Viktigt är också att du har:

• Intresse av att jobba med djur
  • Möjlighet att själv ta dig till de olika orterna som är aktuella i den här utbildningen
  • Viss datorvana och en dator som du kan ta med dig till teorilektionerna
  • Förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå
Kursplan
KursKurskodPoäng
Djuren i naturbruketDJUDJR0100
DjurhållningDJUDJH0100
Lantbruksdjur 1LANLAN01100
Lantbruksdjur 2LANLAN02100
Djurens biologiBIGDJE0100
Fordon och redskapFOHFOR0100
Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • Där hittar du också datum för sista ansökan och vilket datum utbildningen startar.
  • Vid en ansökan behöver du styrka din behörighet för att delta i urvalet vid antagning.
  • Om du söker från annan kommun, behöver din hemkommun bevilja din ansökan.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
Utbildningsutvecklare Ellinor Berglund på telefonnummer 0910-73 50 00 (Kundtjänst) eller e-post vux@skelleftea.se.

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.