Elevassistent Stödassistent distans flexibel start

Ansökan är stängd.

En distansutbildning i samarbete med Hermods.

Utbildningen till Elevassistent/Stödassistent ger dig grundläggande kunskaper om bland annat kommunikation, pedagogik, och specialpedagogik. I kurserna för utbildningen får du bland annat lära dig om kommunikation, konflikthantering, människors olika levnadsmiljöer, att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera aktiviteter. I utbildningen ingår även grundläggande vård- och omsorg.

Efter utbildningen kan du arbeta som elevassistent i skolan. Som elevassistent arbetar du i skolan och hjälper de elever som behöver stöd i den dagliga pedagogiska verksamheten. Det kan handla om att hjälpa elever som har läs- och skrivsvårigheter eller olika typer av funktionsvariation.

Du kan även arbeta som stödassistent och ge stöd till unga och vuxna med funktionsnedsättning att leva ett gott liv. Du arbetar i korttidsboende, ordinarie boende eller daglig verksamhet med att ge stöd till barn och vuxna att bli självständiga i vardagen, delaktiga i samhället och få valmöjligheter i livet.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen i produktbladet löpande.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

Utbildningen är en grundutbildning med och teori på distans via Hermods lärplattform Novo och arbetsplatsförlagt lärandet, APL, som omfattar minst 15% av utbildningstiden.

Om ansökan om utbildningsplats beviljas, skickas en inbjudan från Hermods till en informationsträff. En studieplan upprättas av Hermods i dialog med varje elev.

Om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom utbildningsområdet kan det finnas möjlighet att validera vissa delar som ingår i utbildningen. Efter att du har blivit antagen på utbildningen kontaktar du Hege Petersson på Hermods för mer information om vilka intyg du ska lämna in: hege.pettersen@hermods.se.

Egna kostnader i utbildningen

Du betalar själv för de kostnader som uppstår under din utbildning som exempelvis läromedel. Det kan också tillkomma andra kostnader som exempelvis transportkostnad till APL-platsen.

Du behöver också tillgång till egen dator för att genomföra teorilektionerna på lärplattformen.

Studietid

• Studieperiod cirka 65 veckor. Utbildningen omfattar 1300 poäng. Flexibel studiestart. Du är delaktig i studiernas upplägg.
  • Utbildningen är på heltid. Praktiken genomförs vanligtvis under dagtid. Teorikurserna på lärplattformen finns tillgängliga dygnet runt.
  • Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.

Kursplan

SPCSPE02
Pedagogiskt arbete*
PEGPEA0200 p

*Kursen innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande)

Påbyggnadsdelen måste läsas tillsammans med baspaktet för att du ska bli behörig, totalt 1300 poäng.

Behörighet

Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.

Viktigt att du också har förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå.

Branschkrav

Lokala branschkrav för anställning kan förekomma.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • Bifoga dina betyg
  • Bifoga kopia på eventuella arbetsgivarintyg
  • Om du söker från annan kommun behöver din hemkommun bevilja din ansökan.
  • Ansökan som inte är komplett behandlas ej.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
Hermods kundtjänst på e-post kundtjanst@hermods.se.

VUX Jenni Andersson på telefonnummer 0910-73 50 00 (Kundtjänst) eller e-post vux@skelleftea.se.

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.