Förberedande Industri och Service (SY-I)

Ansökan är stängd.

Utbildningen vänder sig till dig som lägst har uppnått SFI nivå C.

Utbildningen innehåller kurser utformat för att förbereda dig för vidare studier mot industrin eller enklare arbeten inom området. Under utbildningen får du lära dig om arbete inom olika industrier, hur industrin fungerar samt om professionellt bemötande. Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen löpande.

Utbildningen startar under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

Utbildningen sker på Campus. I utbildningen ingår klassrumsundervisning, studiebesök, praktik och självstudier.

För att uppnå en fullständig yrkes- eller gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser.

Egna kostnader i utbildningen

Du betalar själv för de kostnader som kan uppstå under din utbildning som exempelvis studielitteratur och resor till praktikplatsen.

Studietid

• Heltid heldagar 950 poäng. Utbildningen är cirka 10 månader lång.
  • Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.
  • Utbildningen pågår mellan 16 augusti 2021 och 9 juli 2022.
Kursplan

Kurskod

Poäng

Yrkesmatematik

KGYORI11C

Yrkesengelska

KGYORI11C

Service och bemötande

SEVSEV01

Människan i industrin

MÄIMÄN01

Avhjälpande underhåll

DRIAVH01

Industritekniska processer

INUINU01

Produktionskunskap

PRDPRO01

Yrkessvenska

KGYORI11F

Utbildningen vänder sig till dig som lägst har uppnått SFI nivå C.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • Om du söker från annan kommun behöver din hemkommun bevilja din ansökan. Du behöver också bifoga dina betyg.
  • Ansökan som inte är komplett behandlas ej.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
VUX Skellefteå på telefonnummer 0910-73 50 00 (Kundtjänst) eller e-post vux@skelleftea.se.

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.