Golvläggare distans flexibel start

Ansökan är stängd.

En distansutbildning i samarbete med Hermods.

Är du noggrann och vill arbeta i inomhusmiljö? Då kan golvläggare vara yrket för dig. Som Golvläggare kommer du in i ett bygges slutskede och lägger golvens ytskikt med olika material, så som linoleum, kork eller plast. Du kan också lägga heltäckningsmattor och parkettgolv.

Du jobbar med allt från renovering till nybyggnadsprojekt. Merparten av dagens golvmaterial läggs i stora enheter, som till exempel mattor på rulle eller parkettbrädor. Men du ska också kunna utföra specialjobb, t ex mönsterläggning av parkettgolv.

Under utbildningen kommer du inte bara lära dig att lägga mattor, utan det handlar även mycket om förarbetet till exempel rivning av gamla mattor, spackling och slipning som sker innan golvläggningen.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen i produktbladet löpande.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

Utbildningen är en grundutbildning med praktik på ett företag och teori på distans via Hermods lärplattform Novo. Praktiken omfattar minst 15% av utbildningstiden.

Som elev är du delaktig vid anskaffningen av din praktikplats.

Lärlingsperioden påbörjas efter avslutad utbildning. Du får tillgodoräkna dig utbildningens poäng/timmar i din lärlingsbok när du efter utbildningen fått en lärlingsanställning.

Efter avslutad utbildning och lärlingsanställning kan du få ett yrkesbevis genom BYN (Byggnadsindustrins yrkesnämnd).

Hermods är godkända utbildningsgivare och uppfyller Byggnadsindustrins yrkesnämnd BYN:s, kriterier.

Läs mer på byn.se Länk till annan webbplats..

Egna kostnader i utbildningen

Du betalar själv för de kostnader som uppstår under din utbildning. Läromedel kostar cirka 1000 kr till 1500 kr. Det kan också tillkomma andra kostnader, exempelvis transportkostnad till praktikplatsen.

Du behöver också tillgång till egen dator för att genomföra teorilektionerna på lärplattformen.

Studietid

• Ansökan beräknas öppna igen i slutet av augusti.
  • Löpande intag och löpande utbildningsstart
  • Studieperiod cirka ett år. Utbildningen omfattar 1200 poäng. Flexibel studiestart. Du är delaktig i studiernas upplägg.
  • Utbildningen är på heltid. Praktiken genomförs vanligtvis under dagtid. Teorikurserna på lärplattformen finns tillgängliga dygnet runt.
  • Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.

Kursplan

KursKurskodPoäng
HusbyggnadsprocessenHUSHUB0200 p
Husbyggnad 1HUSHUS01100 p
Husbyggnad 2HUSHUS02200 p
Husbyggnad 3HUSHUS03200 p
Golvläggning 1GOLGOL01100 p
Golvläggning 2GOLGOL02100 p
Golvläggning 3GOLGOL03100 p
Trä 3 - montageTRÄTRK03100 p

Behörighet

Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.

Viktigt att du också har förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå.

Branschkrav

B-körkort är ett vanligt branschkrav för att få praktikplats, lärlingsplats och för anställning efter avslutad utbildning.

Vid urval för antagning kommer sökande som är anställningsbara efter genomförd utbildning att prioriteras.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • Bifoga dina betyg
  • Bifoga bild på ditt körkort
  • Bifoga kopia på eventuella arbetsgivarintyg
  • Om du söker från annan kommun behöver din hemkommun bevilja din ansökan.
  • Ansökan som inte är komplett behandlas ej.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:

Hermods kundtjänst på e-post kundtjanst@hermods.se

VUX Jenni Andersson på telefonnummer 0910-73 50 00 (Kundtjänst) eller e-post vux@skelleftea.se

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.