Kockutbildning

Ansökan är stängd

Kockutbildning är rätt val för dig som tycker om matlagning och är intresserad av hur man producerar och hanterar livsmedel.

En allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök. Under kockutbildningen får du lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Du får också kunskap inom maskin- och verktygshantering samt lära dig att handskas med olika råvaror på ett professionellt sätt. Du får också lära dig grunderna i servering, samt service och kundbemötande som är yrkets kärna.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen i produktbladet löpande.

Behörighet

  • Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.
  • Utbildningen genomförs på svenska och det är viktigt att du har förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå. För det behöver du ha kunskaper i svenska eller svenska som andraspråk som motsvarar grundläggande utbildningsnivå.

    Om du saknar betyg på den motsvarande nivå som anges i behörighet, finns möjlighet att styrka dina kunskaper genom ett nivåtest, läs mer på Nivåbedömning och följ anvisningarna

Upplägg

Kurslokaler för schemalagd undervisning, både praktisk och teoretisk, är på Campus i Skellefteå. Du genomför den huvudsakliga delen av utbildningen i våra lokaler under ledning av lärare.

Du lär dig de praktiska delarna på en riktig arbetsplats. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, motsvarande minst 15% av utbildningstiden ingår i utbildningen.

Utförligare information ges till antagna vid kursstart.

Studietid

  • Utbildningen är på heltid och omfattar 1 150 poäng på gymnasienivå
  • Utbildningen 6 december 2021 - 13 januari 2023. Ett uppehåll i utbildningen finns vecka 26-33.

Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.

Egna kostnader i utbildningen

Eleven betalar cirka 500 kronor för inköp av skor och tillgång till kläder. Dessutom tillkommer kostnad för kurslitteratur.

Kursplan

Kursplan
KursKurskodPoäng
OrienteringskursKGYORI50 p
HygienHYGHYG0100 p
Service och bemötande 1SEVSEV01100 p
Livsmedel- och näringskunskap 1LIVLIV01100 p
Branschkunskap inom restaurang och livsmedelMÅTBRC0100 p
Matlagning 1MALMAL01100 p
Matlagning 2MALMAL02200 p
Matlagning 3MALMAL03200 p
Servering 1SERSER01100 p
SpecialkostMALSPE0100 p


Ansökan

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Att bifoga i din ansökan

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Antagningsbesked skickas via e-post. Viktigt är att du uppger korrekt e-postadress och telefonnummer i din ansökan.

Urval av de sökande sker utifrån:

  • Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Läs mer här om hur antagning och urval går till, klicka på boxen Antagningsregler Länk till annan webbplats.
Använd den inbyggda webböversättaren för att få texten till engelska 
eller annat språk.

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
VUX på telefonnummer 0910-73 50 00 (Kundtjänst) eller e-post vux@skelleftea.se

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-73 50 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller via formuläret Fråga - CSN Länk till annan webbplats.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/cv Länk till annan webbplats.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: