Kockutbildning

Öppen för sen ansökan - ansök snarast!

Kockutbildning är rätt val för dig som tycker om matlagning och är intresserad av hur man producerar och hanterar livsmedel.

En allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök. Under kockutbildningen får du lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Du får också kunskap inom maskin- och verktygshantering samt lära dig att handskas med olika råvaror på ett professionellt sätt. Du får också lära dig grunderna i servering, samt service och kundbemötande som är yrkets kärna.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen i produktbladet löpande.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

Kurslokaler för schemalagd undervisning, både praktisk och teoretisk, är på Campus i Skellefteå. Du genomför den huvudsakliga delen av utbildningen i våra lokaler under ledning av lärare.

Du lär dig de praktiska delarna på en riktig arbetsplats. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, motsvarande minst 15% av utbildningstiden ingår i utbildningen.

Utförligare information ges till antagna vid kursstart.

Egna kostnader i utbildningen

Eleven betalar cirka 500 kronor för inköp av skor och tillgång till kläder. Dessutom tillkommer kostnad för kurslitteratur.

Studietid

• Utbildningen pågår under 50 studieveckor. Ett uppehåll i utbildningen finns under vecka 26-33.
  • Utbildningen pågår mellan 6 december 2021 - 13 januari 2023.
  • Utbildningen är på heltid och omfattar 1150 poäng på gymnasienivå. Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.
Kursplan
KursKurskodPoäng
Orienteringskurs*KGYORI50 p
HygienHYGHYG0100 p
Service och bemötande 1SEVSEV01100 p
Livsmedel- och näringskunskap 1LIVLIV01100 p
Branschkunskap inom restaurang och livsmedelMÅTBRC0100 p
Matlagning 1MALMAL01100 p
Matlagning 2MALMAL02200 p
Matlagning 3MALMAL03200 p
Servering 1SERSER01100 p
SpecialkostMALSPE0100 p

* En orienteringskurs betygssätts inte. Den studerande får istället ett intyg. Orienteringskurser går inte att använda i en gymnasieexamen.

Behörighet

Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.

Vid en ansökan behöver du styrka din behörighet för att delta i urvalet vid antagning.

För att kunna söka denna Vuxenutbildning behöver du ha gått klart grundskolan eller motsvarande.

Viktigt är också att du har:

• Viss datorvana och en egen dator som du kan ta med dig till teorilektionerna
  • Förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå
Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • Bifoga kopior på betyg/intyg som visar att du uppfyller utbildningens behörighetskrav.
  • Ansökan som inte är komplett behandlas ej.
  • Om du söker från annan kommun behöver din hemkommun bevilja din ansökan. Skanna eller fotografera yttrandet där din hemkommun godkänt din ansökan och lägg till filen under ”Bifoga dokument” i ansökningsformuläret.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
VUX på telefonnummer 0910-73 50 00 (Kundtjänst) eller e-post vux@skelleftea.se

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.