Lager- och terminalarbetare

Ansökan är stängd.

Som lager- och terminalarbetare jobbar du med lager och logistik på företag eller i större godsterminaler. Arbetet handlar huvudsakligen om lastning och lossning av material och produkter med olika sorters truckar som hjälpmedel. Om något fattas eller är fel noterar man det eller kontaktar leverantören. Varorna märks med dataetiketter för att hamna på rätt ställe och till rätt kund.

I terminalerna lossas godset snabbt för att effektivt distribueras vidare. Även på lagret ska produkterna så snabbt som möjligt komma vidare till kunderna.

Trots hjälpmedel som rullband, lyftanordningar och automatiska kranar kan tunga lyft förekomma både i terminaler och på lager.

Som terminalarbetare och lagerarbetare måste man vara serviceinriktad och ha gott ordningssinne. Arbetet är självständigt och fritt under ansvar. Arbetstiderna är schemalagda och förläggs även till kvällar och nätter.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen löpande.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som lager- och terminalarbetare.

Du kommer att få lära dig om hantering av varor och gods, lagerprocesser och maskinell godshantering. Vid godkänd utbildning erhåller du truckkort. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår som en del av utbildningen.

Utbildningen sker i samarbete med Movant. Huvuddelen av utbildningen sker i Skellefteå med vissa moment i Umeå. Självstudier ingår som en del av utbildningen. Vill du veta mer om upplägget, kontakta Movant via kontaktuppgifterna nedan.

Egna kostnader i utbildningen

Eleven betalar själv för skyddskläder och kurslitteratur. Kostnaden uppgår till cirka 2500 kronor.

Du behöver också tillgång till en egen dator som du kan ta med dig till teorilektionerna.

Studietid

• Studietiden är cirka 24 veckor utan uppehåll, plus eventuellt gymnasiearbete.
  • Utbildningen är på heltid och omfattar 800 poäng yrkeskurser på gymnasienivå och gymnasiearbete 100 poäng. Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.
  • Utbildningen pågår mellan 27 september 2021 - 11 mars 2022.

Behörighet

Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.

Viktigt att du också har förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå.

I din ansökan behöver du bifoga dina betyg och eventuella arbetsgivarintyg för att delta i urvalet vid antagning.

Kursplan
KursKurskodPoäng
LagerprocesserLAGLAP0200 p
Hantering av varor och godsGODHAT0200 p
LastbärareGODLAS0200 p
Maskinell godshanteringGODMAL0200 p
Gymnasiearbete*GYARFT100 p

*För gymnasieexamen krävs genomfört Gymnasiearbete om 100 p. Kursen kan väljas till efter samråd med elev och vuxenutbildning.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • Vid en ansökan behöver du styrka din behörighet för att delta i urvalet vid antagning.
  • Om du söker från annan kommun, behöver din hemkommun bevilja din ansökan.
  • I samband med ansökan bifogar du kopior på betyg/intyg som visar att du uppfyller utbildningens behörighetskrav.
  • Ansökan som inte är komplett behandlas ej.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
Movant, Sandra Gould på telefonnummer 072-511 81 03 eller e post sandra.gould@movant.se.

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.