Språkintegrerad yrkesutbildning gästvärd (SYG)

Ingress

Utbildningen vänder sig till dig som lägst har uppnått SFI nivå C.

Utbildningen innehåller kurser från hotell- och turismprogrammet utformat för enklare arbete inom besöksnäringen.

Under utbildningen får du får träna dig att kommunicera, bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer.

Du lär dig frukost- och bufféservering och olika färdigheter inom våningsservice.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen i produktbladet löpande.

Utbildningen startar under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

Utbildningen sker på Campus. I utbildningen ingår klassrumsundervisning, studiebesök, praktik och självstudier.

För att uppnå en fullständig yrkes- eller gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser.

Egna kostnader i utbildningen

Du betalar själv för de kostnader som kan uppstå under din utbildning som exempelvis resor till praktikplatsen.

Studietid

Heltid heldagar 970 poäng. Utbildningens längd cirka ett år.
Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.

Kursplan
KursKursplanPoäng
Digital kompetensKGYORI11G100 p
Arbetsliv och arbetsmarknadKGYORI11H100 p
Service och bemötandeSEVSEV01100 p
BesöksnäringenAKTBEO0100 p
LogiRECLOG0100 p
Våningsservice 1VAIVAI01100 p
Frukost- och bufféserveringSERFRU0100 p
YrkessvenskaKGYORI21F270 p

Utbildningen vänder sig till dig som lägst har uppnått SFI nivå C.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • Om du söker från annan kommun behöver din hemkommun bevilja din ansökan.Du behöver också bifoga dina betyg.
  • Ansökan som inte är komplett behandlas ej.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
VUX Skellefteå på telefonnummer 0910-73 50 00 (Kundtjänst) eller e-post vux@skelleftea.se.

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.