Svetsare

Ansökan är stängd.

En utbildning i samarbete med Astar.

Det behövs svetsare idag och efter din utbildning har du stora möjligheter att hitta jobb inom verkstadsindustrin. Under utbildningen lär du dig till exempel olika svetsmetoder som MIG/MAG, TIG och MMA, ritningsläsning, verkstadsteknik och hur stål påverkas vid bearbetning.

Undervisningen sker i fina lokaler och med avancerad verkstadsutrustning som ger dig en god arbetsmiljö. Du lär dig också yrket på riktigt när du har praktik – APL – och de kontakter du knyter då kan ge dig jobb när du är klar.

Det här yrket passar dig som är noggrann, tycker om problemlösning och är praktiskt och tekniskt lagd. För dig som vill går det även att avlägga svetsarprövning redan under utbildningen.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen löpande.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

All lärarledd undervisning sker i Skellefteå.

Egna kostnader i utbildningen

Eleven betalar cirka 1800kr för kläder och utrustning. Dessutom tillkommer kostanden för läroböcker och eventuellt annat utbildningsmaterial.

Du behöver också en egen dator som du kan ta med dig till teorilektionerna.

Studietid

• Studietiden är cirka 24 veckor.
  • För dig som har studier under sommaren kan studieuppehåll förekomma.
  • Utbildningen pågår mellan 16 augusti 2021 - 4 februari 2022.
  • Utbildningen är på heltid och omfattar 600 poäng på gymnasienivå.
  • Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.
Kursplan
KursPoäng
Svets grund100p
MMA Kälsvets 1100p
MMA Kälsvets 2100p
TIG Kälsvets 1100p
MIG/MAG Kälsvets 1100p
MIG/MAG Kälsvets 2100p
Tilläggskurs: Orienteringskurs för licens100p

Behörighet

Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.

Viktigt att du också har förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå. Bifoga tidigare studieresultat och eventuella arbetsgivarintyg i din ansökan.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • Vid en ansökan behöver du styrka din behörighet för att delta i urvalet vid antagning.
  • Om du saknar betyg i svenska eller engelska finns det möjlighet att genomföra en nivåbedömning. Tag kontakt med vux@skelleftea.se för mer information om nivåbedömning i god tid innan sista ansökningsdag.
  • Om du söker från annan kommun, behöver din hemkommun bevilja din ansökan.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
Astar, Fredrik Eklund på telefonnummer 070-603 33 15 eller e post fredrik.eklund@astar.se.

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.