Vård och omsorg Distans halvfart

Ansökan öppnar i december.

Denna studieform riktar sig till dig som önskar kombinera studier med arbete. De teoretiska delarna i distansutbildning genomförs på 50% studietakt. APL (arbetsplatsförlagt lärande) genomförs på helfart. Dessa är fördelade på tre perioder, 4 veckor vid varje period.

Studierna genomförs på egen hand i webbaserad lärplattform utifrån anvisningar från lärare. Handledningsträffar online med lärare erbjuds samt obligatoriskt deltagande i platsförlagda träffar. De platsförlagda träffarna uppgår till 4-6 träffar per år, vanligtvis under två sammanhängande dagar.

Vård och omsorg är en utbildning för dig som vill arbeta med att stödja och vårda människor i olika omvårdnadssituationer. Efter utbildningen har du stora möjligheter till anställning.

I alla omvårdnadsyrken handlar det om att möta människor som behöver din hjälp eller ditt stöd på något sätt. Det kräver stor lyhördhet för människans förutsättningar och behov.

Vårdutbildningen inom Vuxenutbildningen i Skellefteå är certifierad av Vård- och omsorgscollege.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen i produktbladet.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • I din ansökan motiverar du ditt val av yrkesinriktning för att underlätta urvalet vid antagning.
  • Kom ihåg att bifoga begärda dokument samt att ange korrekta kontaktuppgifter i din ansökan.
  • Om du söker från annan kommun så behöver din hemkommun bevilja din ansökan.

Upplägg

Denna studieform innebär att du har stora möjligheter att kombinera dina studier med arbete. Vid distansstudier har du ett upplägg att följa med tidssatta moment där progression av ditt lärande drivs av dig, med stöd av lärare.

Distansutbildning omfattar 12 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) som genomförs på helfart (35 timmar/vecka).

De teoretiska delarna genomförs på halvfart under cirka 112 studieveckor. Totalt studietid uppgår till cirka 124 studieveckor. Vid heltidsstudier beräknas utbildningen ta ca 1 1/2 år.

Utbildningsstart mars och oktober.

Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.

Egna kostnader i utbildningen

Du betalar själv för de kostnader som uppstår under din utbildning, som läromedel och transportkostnad till praktikplatsen.

Du behöver tillgång till egen bärbar dator till hemstudierna. Datorn kan också behövas till klassrumsundervisningen.

Behörighet

Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.

Viktigt att du har förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå. Utbildningen genomförs på svenska och i yrkespaket ingår Svenska 1/Svenska som andraspråk 1. För att tillgodogöra sig utbildningen behöver du ha kunskaper i ämnet som motsvarar grundläggande utbildningsnivå.

Bifoga tidigare studieresultat och eventuella arbetsgivarintyg i din ansökan.

För att styrka dina språkkunskaper kan ett nivåtest genomföras. Läs mer på www.skelleftea.se/nivabedomning Länk till annan webbplats.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:
Kontakta VUX på telefonnummer 0910-73 50 00 eller via
e-post vux@skelleftea.se.el boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.