VVS-montör distans flexibel start

Ansökan är stängd.

En distansutbildning i samarbete med Hermods.

Vill du ha ett jobb med stort mått av frihet och skapande? Då passar yrkesutbildningen VVS-montör dig!

VVS-yrket är ett fritt och skapande yrke, samt mycket socialt. Du arbetar ofta självständigt men träffar både kunder och andra yrkesgrupper.

Efter utbildningen kan du arbeta som servicemontör eller entrepenadmontör.

Som servicemontör arbetar du med mindre jobb, ofta hos privatpersoner. Arbetsdagarna som servicemontör är sällan lika varandra och det är långt ifrån ett stillasittande kontorsjobb.

Entrepenadmontören arbetar på större objekt till exempel hela hyresfastigheter.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera informationen i produktbladet löpande.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)

Upplägg

Utbildningen är en grundutbildning med praktik på ett företag och teori på distans via Hermods lärplattform Novo. Praktiken omfattar minst 15% av utbildningstiden.

Som elev är du delaktig vid anskaffningen av din praktikplats.

Lärlingsperioden påbörjas efter avslutad utbildning. Efter utbildningen och din lärlingstid på två år kan du göra ett branschprov för att bli certifierad VVS-montör. För att få göra branschprovet behöver du ha godkänt i engelska 5, matematik 1a och Svenska/ Svenska som andraspråk 1.

Läs mer på www.vvsyn.se Länk till annan webbplats..

Egna kostnader i utbildningen

Du betalar själv för de kostnader som uppstår under din utbildning. Läromedel kostar cirka 1000 kr till 1500 kr. Det kan också tillkomma andra kostnader, exempelvis transportkostnad till praktikplatsen.

Du behöver också tillgång till egen dator för att genomföra teorilektionerna på lärplattformen.

Studietid

• Studieperiod cirka 1,5 år. Utbildningen omfattar 1500 poäng. Flexibel studiestart. Du är delaktig i studiernas upplägg.
  • Utbildningen är på heltid. Praktiken genomförs vanligtvis under dagtid. Teorikurserna på lärplattformen finns tillgängliga dygnet runt.
  • Utbildningen kan finansieras med studiemedel från CSN.
  • Ansökan beräknas öppna igen i april 2022.
  • Löpande intag och löpande utbildningsstart.
Kursplan
KursKurskodPoäng
EntreprenadteknikVVIENTO0100 p
Sanitetsteknik 1VVISAN01100 p
Sanitetsteknik 2VVISAN02100 p
VVS-teknikVVIVVT0200 p
Värmeteknik 1VVIVAR01100 p
Värmeteknik 2VIVAR02100 p
Verktygs- och materialhanteringVEKVEK0100 p
SystemuppbyggnadSYSSYT0100 p
InjusteringsteknikSYSINJ0100 p
VVS svets och lödning rörVVIVVS0100 p
VVS gassvetsning rörVVIVVG0100 p
Praktisk elläraELLPRA0100 p
VärmeläraSYSVÄM0100 p
GymnasiearbeteIngen kod100 p

Behörighet

Du är behörig till vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du ett slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet är du behörig även om du är yngre än 20 år.

Viktigt att du också har förutsättningar att tillgodogöra dig studier på gymnasial nivå.

Branschkrav

B-körkort är ett vanligt branschkrav för att få praktikplats, lärlingsplats och för anställning efter avslutad utbildning.

Vid urval för antagning kommer sökande som är anställningsbara efter genomförd utbildning att prioriteras.

Ansök till yrkesutbildning (Länk till annan webbplats)
  • Bifoga dina betyg
  • Bifoga bild på ditt körkort
  • Bifoga kopia på eventuella arbetsgivarintyg
  • Om du söker från annan kommun behöver din hemkommun bevilja din ansökan.
  • Ansökan som inte är komplett behandlas ej.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då ansökningsperioden är avslutad. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Det kan hända att du får frågor om komplettering när vi tittar på dina behörigheter som du angett i ansökan.

Dessa frågor skickas till din e-post. Det är därför viktigt att du uppgett en korrekt e-postadress. Om du saknar ditt antagningsbesked så kontrollera din skräppost.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav
  • Gällande lagstiftning

Har du frågor?

Om kurser och utbildningens upplägg, kontakta:

Hermods kundtjänst på e-post kundtjanst@hermods.se

VUX Jenni Andersson på telefonnummer 0910-73 50 00 (Kundtjänst) eller e-post vux@skelleftea.se

Har du frågor om antagningen, kontakta:
Mejla cv@skelleftea.se eller ring 0910-7350 00 och skapa ett ärende så svarar vi så snart vi kan.

Om dina möjligheter till studiemedel, kontakta:
CSN på telefonnummer 0771-27 60 00 eller e-post.

Vill du ha vägledning eller stöd med att ansöka om studiemedel, kontakta:
Centrum för studievägledning, CV, på www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning.
Där kan du boka tid för personlig vägledning, hitta öppettider och kontaktuppgifter.