Ritningsarkiv

I det digitala ritningsarkivet kan du själv, utan kostnad, söka och hämta arkiverade och avslutade bygglovhandlingar.

Det digitala ritningsarkivet för allmänheten innehåller kommunens avslutade och arkiverade bygglovsritningar fram till sista december 2011. I ritningsarkivet finns planlösningar, fasader, sektioner och situationsplaner till de flesta av kommunens bygglov. Det kan även finnas handlingar för tekniska lösningar som till exempel konstruktionsritningar eller ventilationsritningar.

Om du vill få tillgång till handlingar som är upprättade efter 2011 kan du kontakta kundtjänst Länk till annan webbplats.

Observera att de ritningar som finns i arkivet inte alltid kan godkännas som underlag för ny ansökan.

Har du tänkt att använda ritningarna från arkivet som ritningsunderlag vid en ansökan måste du alltid se till att ritningarna är i rätt skala.

Exempel på godkända ritningar finns under rubriken Ritningar på den här sidan (öppnas i nytt fönster)

När du söker i Ritningsarkivet måste du veta din fastighetsbeteckning. Om du inte vet din fastighetsbeteckning kan du gå via Skellefteåkartan (öppnas i nytt fönster). Länk till annan webbplats.Sök på din adress eller zooma in på kartan för att få veta din fastighetbeteckning. Om du inte hittar några handlingar på din fastighet kan det vara så att den har haft en eller flera andra fastighetsbeteckningar.

För att kunna skriva ut ritningen på papper eller spara ner den på din dator gör du så här:

  1. Öppna den aktuella ritningen i listan.
  2. Högerklicka på ritningen och välj spara bild eller skriv ut bild.

Sök i Ritningsarkivet

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se