Hos oss på måltidsavdelningen jobbar det ca 270 kockar och några restaurangbiträden som bemannar ungefär 80 kök.

Vi har alla typer av kök, allt från det lilla köket där vi lagar 20 portioner till våra minsta matgäster i förskola och till det största köket med 3000 portioner där vi lagar mat till matgäster på sjukhuset och vård och omsorg. Vi har även 2 personalrestauranger, café och ett bageri. I våra större kök eller ytterområden har vi också kockar som har ett visst ledaruppdrag och de är just nu 11 stycken.

Följ gärna våra kök på sociala medier.

På "kontoret" så jobbar 9 enhetschefer, bemanningsadministratör, kostekonom, kompetensutvecklare, verksamhetsstrateg, verksamhetschef och måltidschef.

Har du frågor? Kontakta gärna någon av oss så svarar vi på dina funderingar.

Kompetensutvecklare Anna Nyström arbetar med att utbilda våra kockar, våra kunder på äldreomsorgen, vår Matildasupport mm.
Anna.nystrom@skelleftea.se

Kostekonom Ellinor Birch Pekkari arbetar med våran Matildasupport, för in recept, granskar recept och inköp, matsedel mm.
Ellinor.birch-pekkari@skelleftea.se

Verksamhetsstrateg Carolin Palomaa arbetar med att stötta verksamheten i utvecklings – och uppföljningsfrågor.
Carolin.palomaa@skelleftea.se

Verksamhetschef Jeanette Stridsman
Jeanette.stridsman@skelleftea.se

Måltidschef Peter Lundmark
Peter.lundmark@skelleftea.se

Här är Andreas Åhlund enhetschef
Har du frågor? Kontakta gärna mig på Andreas.ahlund@skelleftea.se

Händer i område Arom:
Här på Aromköket jobbar vi just nu med att laga upp nya recept för att ge våra matgäster nya smakupplevelser. Förutom det så jobbar vi med ständiga förbättringar för att vår mat ska se godare ut, vara säker och smaka gott. Sist men inte minst så testbakar vårt bageri nya recept för att öka sortimentet av matbröd och desserter. Aromköket tillagar ungefär 3000 portioner per dag.

Aromköket lagar mat till:

  • sjukhuset
  • hemtjänsten
  • dagverksamheterna
  • vård- och omsorgsboenden i centrala stan, Kåge, Skelleftehamn och Ursviken.
  • Personalrestaurangen på sjukhuset

Här är Kerstin Lindblad enhetschef.
Har du frågor? Kontakta gärna mig på Kerstin.lindblad@skelleftea.se

Händer i område Sunnanå:
Just nu håller det på att byggas ett nytt kök på Furuskolan i Jörn. Det nya köket ska laga mat till Skola, Förskola och Äldreomsorg.

Området består av:

  • Sunnanåskolan Åk F-6 , här serveras ungefär 400 portioner lunch
  • Falkträskets förskola 6-avdelningar
  • Sunnanå förskola 6-avdelningar
  • Bolidenskolan Åk F-9, här lagas ungefär 400 portioner lunch
  • Skogsbacken VoO, här finns även en restaurang
  • Björkhammargården VoO
  • Furuskolan Åk F-6 , här serveras ungefär 100 portioner lunch som lagas på Björkhammargården
  • Mineralens förskola 2-avdelningar

Här är Stina Ahlskog enhetschef
Har du frågor? Kontakta gärna mig på Stina.ahlskog@skelleftea.se

Händer i område Burträsk:
Vi lagar mat till de yngsta och äldsta i vår kommun. Vi har även ett Naturbruksgymnasium där det finns internat, skogsmaskiner och djur. Området är stort och sträcker sig från Medle till Bygdsiljum med en avstickare till Skråmträsk, Gummark och Hjoggböle.

Området består av:

  • Björnåkerskolan Åk F-9, här lagas ungefär 450 portioner lunch till skolan och Burträsk förskola
  • Burträskgården vård- och omsorgsboende som även lagar mat till Liljegårdens förskola och har en restaurang,
  • Hjoggböleskolan Åk F-6, här lagas ungefär 80 portioner lunch
  • Gummarksskolan Åk F-6, här lagas ungefär 100 portioner lunch
  • Skråmträskskolan Åk F-6, här lagas ungefär 60 portioner lunch
  • Medleskolan Åk F-6, här lagas ungefär 160 portioner lunch
  • Enavdelningsförskolorna Klutmarks förskola och Skomakarens förskola
  • Naturbruksgymnasiet, här lagas ungefär 90 portioner lunch
  • Bygdsiljumskolan, här lagas ungefär 70 portioner lunch
  • Brinkenrestaurangen (Personalrestaurang)

Här är Peter Gustafsson enhetschef.
Har du frågor? Kontakta gärna mig på Peter.gustafsson@skelleftea.se

Händer i Byskeområdet:
Samtliga kök jobbar på med att förbättra dialogen med våra kunder. Det gör vi genom till exempel matråd för att se vad våra kunder/matgäster efterfrågar, så vi på ett bra och snabbt sätt också kan möta dessa.

Området består av:

  • Kågeskolan Åk F-9, här lagas ungefär 450 portioner lunch
  • Ersmarksskolan Åk F-6, här lagas ungefär 140 portioner lunch
  • Kusmarksskolan Åk F-6, de får mat av Byskeköket 80 portioner
  • Byskeköket lagar ungefär 600 portioner. De lagar mat till förskola, Byskeskolan och Norrgårda vård- och omsorgsboende
  • Ostviksskolan Åk F-6, de får mat från Byskeköket ungefär 60 portioner
  • Drängsmarksskolan Åk F-6, här lagas ungefär 100 portioner lunch
  • Enavdelningsförskolan Körsbäret
  • Sagolundens förskola 2-avdelningar
  • Barnportalens förskola 4-avdelningar
  • Enavdelningsförskolorna Mangården, Hemgården, och Notbladet

Här är Daniel Hällgren enhetschef
Har du frågor? Kontakta gärna mig på Daniel.hallgren@skelleftea.se

Händer i område Flora:
Vi fokuserar på samarbetet inom området och att arbeta nära övrig personal på alla våra skolor och förskolor. Tillsammans blir vi bättre. Utveckling och sprida goda exempel gör vi genom att visa upp vad vi gör på sociala medier. Vi tänker att det mesta är möjligt tills motsatsen är bevisat.

Området består av:

  • Floraskolan Åk F-9, här lagas ungefär 700 portioner lunch
  • Bergsbyskolan Åk F-6, här lagas ungefär 250 portioner lunch
  • Norrbacka förskola 10- avdelningar
  • Anderstorpsgymnasiet 1200 portioner lunch tillagas här
  • Elevcaféterian på Anderstorpsgymnasiet
  • Stackgrönnanskolan Åk F-6, här lagas ungefär 100 portioner lunch
  • Tuböleskolan Åk F-6, här lagas ungefär 250 portioner lunch
  • Getbergets förskola 2-avdelningar
  • Nallebjörnens förskola 4-avdelningar
  • Pusselbitens förskola 4-avdelningar
  • Södergårds förskola 2-avdelningar
  • Kalkbrukets förskola 6-avdelningar

Här är Peter Eriksson enhetschef
Har du frågor? Kontakta gärna mig på Peter.eriksson@skelleftea.se

Händer i Lejonströmsområdet:
Här jobbar vi med att utveckla maten och att känslan kring måltiden ska bli så trivsam som möjligt. Vi vill skapa en helhetskänsla där allt hänger ihop, från bemötandet, miljön och till maten. Vi tror att det är den känslan som gör att det blir bäst i slutändan. Det är en process som fortlöper hela tiden och vi har viljan att utvecklas och framförallt, vi ska ha roligt tillsammans på vägen!

Området består av:

  • Lejonströmsskolan Åk F-9, här lagas ungefär 900 portioner lunch
  • Norrhammarskolan Åk F-9, här lagas ungefär 500 portioner lunch
  • En-avdelningsförskolorna Risslan och Spiltan
  • Orkesterns förskola 6-avdelningar
  • Hagens förskola 3-avdelningar
  • Mobackens förskola 6-avdelningar
  • Degerbyns förskola 2-avdelningar
  • Erikslids förskola 2 avdelningar
  • Lekaren/Klockaren förskola 1-avdelning
  • Brännans förskola 6-avdelningar

Här är Jonas Jansson enhetschef
Har du frågor? Kontakta gärna mig på Jonas.jansson@skelleftea.se

Händer i område Lövånger:
Område Lövånger är ett samarbetsområde som sträcker sig från centrala Skellefteå till Lövånger i söder. Vi lagar mat till de minsta barnen i förskolor upp till vår äldre på våra omsorgs boenden Burgården och Hemgården. Vi har även två skolrestauranger, en i Bureå och en i Lövånger, vi tillagar även mat på en restaurang på Hemgårdens boende i Lövånger där pensionärer och kommunal personal får äta. Alla våra kök i området är tillagningskök därför lägger vi stort fokus på att maten lagas från grunden så gått det går.

Området består av:

  • Tallbacka köket 800 portioner lagas här till förskola, Bureåskolan och Buregårdens VoO
  • Birkagårds förskola 2-avdelningar
  • Lövångerskolan Åk F-9, här lagas ungefär 250 portioner lunch
  • Hemgårdens VoO, här lagas 220 portioner till boendet, restaurangen på boendet och Skogstorpets förskola
  • Enavdelningsförskolorna Vallen och Sjöstugan
  • Sörböleskolan Åk F-9, här lagas ungefär 500 portioner lunch
  • Gomorronsols förskola 6-avdelningar

Här är det Emma Hansson som är enhetschef
Har du frågor? Kontakta gärna mig på Emma.hansson@skelleftea.se

Händer i område Moröbacke:
Här jobbar vi med att utveckla moröbackeskolans ”food court” (en serveringsform).
Gott, trevligt och klimatsmart vill vi att det ska vara. På förskolorna arbetar kockarna nära barnen och introducerar dem i att utveckla sina smaker och våga smaka på maten. Tillsammans med pedagogerna jobbar vi med att öka barnens kunskaper kring mat, exempelvis: Hur blir en morot till och smakar tomater i olika storlek och färg likadant?

Området består av:

  • Moröbackeskolan Åk F-9, här lagas ungefär 800 portioner lunch
  • Baldergymnasiet som lagar ungefär 1200 portioner lunch
  • Elevcafeterian på Balder
  • Norrskenets förskola 4-avdelningar
  • Moröhöjdens förskola 6-avdelningar
  • Älvsbacka förskola 2-avdelningar
  • Enavdelningsförskolorna Villekulla/Knoppen
  • Stackgatan 9 förskola 2-avdelningar
  • Solens förskola 2-avdelningar
  • Stjärnans förskola 2-avdelningar

Här är Camilla Andersson enhetschef
Har du frågor? Kontakta gärna mig på Camilla.andersson@skelleftea.se

Händer i område Örjan:
Köken i det här området fokuserar på alla barns rätt till hälsosam och hållbar mat i skolan och förskolan. Vi anpassar detta arbete till alla våra verksamheter och driver utvecklingen framåt genom dialog och träffar. Våra viktiga gäster involveras genom matråd, elevråd, pedagogers och rektorers delaktighet.

Området består av:

  • Örjansskolan Åk F-9, här lagas ungefär 400 portioner lunch
  • Ursvikenskolan Åk F-9, de får mat från Örjansskolan, ungefär 450 portioner
  • Yttre ursvikenskolan Åk F-3, här lagas ungefär 140 portioner lunch
  • Auraskolan Åk F-2, här lagas ungefär 140 portioner lunch
  • Hamnens förskola 4-avdelningar
  • Enavdelningsförskolorna Spoven, Tullaren, Kojan, klippan och skogsbrynet
  • Furunäs förskola 3-avdelningar
  • Enebackens förskola 2-avdelningar
  • Tallbackens förskola 2-avdelningar
  • Utkikens förskola 2-avdelningar

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: