Resa med buss, flyg och tåg

Det är enkelt att ta sig till Skellefteå. E4:an går alldeles förbi Centrum och flygplatsen ligger bara 15 km bort. Med lokaltrafiken åker du bekvämt inom centralorten, med Länstrafiken till orterna runt omkring.

Flyg

Från Stockholm tar det drygt en timme att ta sig till Skellefteå. Du tar dig till och från flygplatsen i Falmark med flygbuss eller flygtaxi, centrum är endast 15 km bort.

Skellefteå flygplatslänk till annan webbplats

Buss

Lokaltrafikens tidtabeller inklusive flygbussen
Skellefteå buss bedriver stadstrafiken i Skellefteå, liksom flygbussen och hockeybussen, skoltransporter och färdtjänst.
Skellefteå busslänk till annan webbplats

Länstrafikens tidtabeller
Länstrafiken ansvarar för busstrafiken i länet. Under Tabussen.nu hittar du information om busslinjer, tider och priser.
Tabussen.nulänk till annan webbplats

Busstrafiken i utveckling

Vår ambition är att göra bussen till ett än mer naturligt transportmedel och att fler ska kunna åka buss i sin vardag. Då kan vi nå vår målsättning att fördubbla antalet kollektivtrafikresor till 2030.
Läs mer på skelleftea.se/busstrafikenlänk till annan webbplats

Tåg

Om du ska resa till Skellefteå med tåg kan du dels kliva av i Bastuträsk i grannkommunen Norsjö eller i Jörn, som ligger fem mil norrut i Skellefteå kommuns nordvästra hörn. Från både Bastuträsk och Jörn kan du åka buss till centrala Skellefteå, linje 205 för Jörn och 260 för Bastuträsk, resan tar ungefär en timme för bägge alternativen.

Vill du svara på en enkät om webbplatsen?

Genom att svara på enkäten hjälper du oss förbättra webbplatsen. Tack!

Svara på vår enkätlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se