Resa med buss, flyg och tåg

Det är enkelt att ta sig till Skellefteå. E4:an går alldeles förbi centrum och flygplatsen ligger bara 15 km bort. Med lokaltrafiken åker du bekvämt inom centralorten, med Länstrafiken till orterna runt omkring.

Flyg

Från Stockholm tar det drygt en timme att ta sig till Skellefteå. Du tar dig till och från flygplatsen Skellefteå Airport som ligger i Falmark med flygbuss eller flygtaxi, centrum är endast 15 km bort.

Skellefteå flygplats Länk till annan webbplats.

Buss

Lokaltrafikens tidtabeller inklusive flygbussen
Skellefteå skellefteåbus bedriver stadstrafiken i Skellefteå, liksom flygbussen och hockeybussen, skoltransporter och färdtjänst.
Skellefteå buss Länk till annan webbplats.

Länstrafikens tidtabeller
Länstrafiken ansvarar för busstrafiken i länet. Under Tabussen.nu hittar du information om busslinjer, tider och priser.
Tabussen.nu Länk till annan webbplats.

Busstrafiken i utveckling

Vår ambition är att göra bussen till ett än mer naturligt transportmedel och att fler ska kunna åka buss i sin vardag. Då kan vi nå vår målsättning att fördubbla antalet kollektivtrafikresor till 2030.
Läs mer på skelleftea.se/busstrafiken Länk till annan webbplats.

Tåg

Om du ska resa till Skellefteå med tåg kan du dels kliva av i Bastuträsk i grannkommunen Norsjö eller i Jörn, som ligger fem mil norrut i Skellefteå kommuns nordvästra hörn. Från både Bastuträsk och Jörn kan du åka buss till centrala Skellefteå, linje 205 för Jörn och 260 för Bastuträsk, resan tar ungefär en timme för bägge alternativen.

Från och med april 2022 bedrivs persontrafik och nattåg från Skellefteå. Du kan alltså boka tågbiljett från och till Skelefteå.

Nattåget Norrland kommer till Skellefteå - VY Tåg AB (cision.com) Länk till annan webbplats.

 

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se