Trä – en viktig del av Skellefteås hållbara samhällsbyggande

Skellefteå är en modern trästad och driver den tekniska utvecklingen inom trä. I kombination med forskning och utveckling kring träbyggande på Campus förverkligas visioner om hållbart byggande som skapar attraktiva och sunda livsmiljöer, till gagn för hela landet. Träbranschen i regionen har tagit ledartröjan i denna förändring av byggandet.

Kalendarium 2021

Kalendariet uppdateras allteftersom.

8 september Invigning av Sara kulturhus.

Invigningen visas på kommunens Youtubekanal Länk till annan webbplats.

6 Oktober Kunskapsdagen, Sara kulturhus. Kostnadsfritt!
Bygger den hållbara industrin hållbart? Spelplanen för hållbart byggande har förändrats och ny lag gällande klimatdeklarationer för nya byggen tillträder vid årsskiftet 2022.

Program och anmälan (pdf) , 1.8 MB.

Anmäl dig till Kunskapsdagen här direkt Länk till annan webbplats.

Vi kommer till Skellefteå!

Tre röster som kommer att mederka under Kunskapsdagen; Claes Thunblad, nationell samordnare för sund konkurrens på Byggföretagen, Dan Magnusson, ordförande för stiftelsen Träenigheten och Karin Elgh, miljöchef på Hent, Sverige.


11 November
Seminarium, Medlefors folkhögskola.
En hållbar framtid för en bättre vardag. Samtal om framtidsyrken inom skogs- och träindustrin med politiker, företagsledare, forskare, skogsägare samt gymnasie- och folkhögskoleelever.

Läs mer här (pdf)  , 2.8 MB.

Detaljerat program kommer inom kort.

Om träbyggnadsstrategin

Skellefteås träbyggnadsstrategi bygger på målsättningen att fortsätta öka vårt byggande i trä, både det som är synligt och som bärande stommaterial. Eftersom hållbart byggande skapar ambitionen att välja byggnadsmaterial som ger upphov till så låga koldioxidutsläpp som möjligt, ska vi i alla projekt överväga trä som material.

Översyn av träbyggnadsstrategin

Just nu ser vi ett helt nytt Skellefteå växa fram. Nya bostäder, nya arbetsplatser och infrastruktur som tar ny form. Under de kommande femton åren planeras investeringar på över 100 miljarder kronor i Skellefteå kommun. Program hållbart byggande i trä blir en del av det övergripande hållbarhetsprogrammet, med koppling till andra styrdokument som; riktlinjer för hållbart byggande i trä, energiplan, miljö- och klimatprogram samt kommunens folkhälsoprogram.

Sara kulturhus

Hösten 2018 startade bygget av ett nytt kulturhus och hotell. Sara kulturhus invigs 8 september 2021.

Invigningen visas på kommunens Youtubekanal Länk till annan webbplats.

På Visit Skellefteås webbplats Länk till annan webbplats. kan du läsa mer och se videon Storys from Sweden.


Nyhetsbrev

Det finns ett nyhetsbrev om hållbart träbyggande att prenumerera på. Det kommer ut fyra gånger per år med nyheter för dig som vill hålla dig uppdaterad.

Senaste nyhetsbrevet

Nyhetsbrev juni Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson

Britt Inger Brisadottir

brittinger.brisadottir@skelleftea.se


Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se